Ett säkert kort
Förra veckan bjöd vi bästa granntanten på middag. Jag tror att hon ibland tycker att vi lagar lite märklig mat, därför slog vi till på ett säkert kort den här gången. För säg den, oavsett ålder, som inte gillar köttbullar med potatismos, kokta morötter, gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka. Någon sådan kan väl inte finnas va?
Bästa köttbullsreceptet
(anno hemkunskapen 1998)
4 msk skorpsmulor
6 msk vatten
1 gul lök
300 gram nötfärs
4 krm salt
1 krm svartpeppar
Blanda vatten och ströbröd och låt stå en liten stund. Riv löken på rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smidig smet. Rulla och stek köttbullarna. Recept för 4 portioner.
Farmors inlagda gurka
Skala och hyvla en gurka med osthyvel. Lägg gurkskivorna i en liten glasburk med lock, tillsammans med en kapsyl ättiksprit, lite socker och klippt persilja. Skaka om ordentligt. Låt dra, förvara i kylskåp.
21 kommentarer till “Ett säkert kort”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Köttbullar är ju så gott.
Super snyggt! Gott gott gott med köttbular.
Köttbullar kan väl ingen motstå? Första gången Christopher var med mig hemma i Sverige lagade mamma köttbullar och han åt och åt. Sen frågade han mig: ‘Can you MAKE this??’ Och ja, mina köttbullar är lika goda som mammas och ändå hade jag aldrig lagat det till honom. :) Har bättrat mig på den punkten nu!
En klassiker jag aldrig tröttnar på. Du har alla rätta tillbehören också. ;-) Nu är denna veckas matsedel spikad men nästa vecka får det allt bli köttbullar!
Det är lustigt med köttbullar… Alla gillar dem – jag också – men samtidigt tycker jag att det är otroligt bökigt och stökigt att tillverka dem! Jag drar mig alltså för det, så när det äntligen, ca en gång om året, lagas köttbullar här blir det riktig fest. Och alltid använder jag mig av samma recept nämligen ‘Bullens köttbullar’ då vet jag att de blir bra.
Köttbullar och potatismos är ett säkert kort och himla gott :-)
Nu har jag bakat Carls valnötsbröd, himla gott :-) http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2011/02/valnotsbrod.html
Inlagda gurkor är en storfavorit hos oss! Köttbullar också för den delen.
Åh, skönt att kunna vara lite motvals:)
Har aldrig fattade det där me lingon till mat, men resten köper jag!
mat när den är som bäst!
Ibland gör jag köttbullar med broccoli i…väldigt gott och ger en lite mer fylligare och kansek mer vuxen smak.
Oj, så gott! De där gurkorna låter som mammas pressgurka. Det vattnas i munnen. Lingon är ett måste till köttbullar och mos. Kokta morötter var dock ett tag sedan.
Åå vad hungrig jag blir! Jag kanske tar en sväng förbi ditt jobb nästa gång.. Men hela potatisar ska det va :)
Åh va gott! När nästa csn ramlar in så blir det nog till att fira med en sådan lyxmåltid!
Satt just och funderade ut meny till kvällens hungriga tonåringar och hittade ditt köttbullerecept. Självklart! Mammas köttbullar får det bli i kväll. Är dessutom en fanatisk pressgurka-älskare!
Jimmie: Japp!
Niklas: Tack!
Hanna: Hehe :-D
Frida: Hurra!
Eva: Härligt med köttbullsfest! Kanske dags snart?
Linda: Kul med brödet, ska spanas in!
Therese: Jag ska bättra mig på gurkfronten, det är ju gott till mycket!
Emma: :-O Din tok! Jag ska avgudar lingon! I (fläsk-)pannkaka, i sallad, mmm!
Sanna: Ja faktiskt!
Anne-lie: Nämen vad annorlunda, det måste jag testa. Finhackar du ner broccoli i smeten, eller?
Sofie: Jag kunde inte motstå dom färggranna morötterna i grönsaksdisken. Fint!
Anna: Mina är godare…
Hilda: Äter du gröt såhär i slutet av månaden? Du får snedda över gatan och äta med oss vetja! :-)
Pernilla: Fint det! :-D
Åhhh köttbullar med lingonsylt, kan det bli bättre :)
Måste bara bli middagsmat nån dag :) Och inlagd gurka, precis som min farmor med gjorde :)
Jennie: Farmors-gurka, helt enkelt! :-)
nej jag mixar dem. Lägger ut receptet på köttbullarna i veckan som kommer..:-)
Anne-lie: Då ska jag hålla utkik!
[...] i kantarellsås med örtstekta grönsaker Gör en köttbullssmet enligt det här receptet. Forma och stek köttbullar. Koka kantarellsås (dela 4 dl kantareller och fräs i smör, salt och [...]