Palsternacka + potatis = sant

den 15 februari 2011, kl 09:42



Mina smaklökar är inkonsekventa, det ska erkännas. Jag gillar potatis i alla färger och former, tillagade på alla tänkbara vis. Det enda undantaget är potatismos, som har en förmåga att växa i just min mun. Mycket märkligt. Därför är det tur att alla andra slags mos smakar utmärkt. Rotmos är toppen, blomkålspuré är kalasgot, för att inte tala om palsternacksmos som är en riktig höjdare. Detta trots potatis i den senare. Men, inkonsekvent var ju ordet.

Palsternacks- och potatismos
500 g potatis
500 g palsternacka
25 g smör
2-3 dl mjölk
1 citron
salt och svartpeppar

Skala och koka rotfrukterna. Stöt rotfrukterna, tillsätt smör och späd til önskad mos- eller purékonsistens. Tillsätt rivet skal från en citron. Smaka av med saft från citron, salt och svartpeppar. Gott till lax, bland annat.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen