Palsternacka + potatis = sant
Mina smaklökar är inkonsekventa, det ska erkännas. Jag gillar potatis i alla färger och former, tillagade på alla tänkbara vis. Det enda undantaget är potatismos, som har en förmåga att växa i just min mun. Mycket märkligt. Därför är det tur att alla andra slags mos smakar utmärkt. Rotmos är toppen, blomkålspuré är kalasgot, för att inte tala om palsternacksmos som är en riktig höjdare. Detta trots potatis i den senare. Men, inkonsekvent var ju ordet.
Palsternacks- och potatismos
500 g potatis
500 g palsternacka
25 g smör
2-3 dl mjölk
1 citron
salt och svartpeppar
Skala och koka rotfrukterna. Stöt rotfrukterna, tillsätt smör och späd til önskad mos- eller purékonsistens. Tillsätt rivet skal från en citron. Smaka av med saft från citron, salt och svartpeppar. Gott till lax, bland annat.
Publicerad i mos, palsternacka, potatis | Kommentarer (8) Skriv ut inlägg8 kommentarer till “Palsternacka + potatis = sant”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vad gott! Jag gjorde palsternackspuré igår, men utan potäter. :)
Äsch, man ska ha någon egenhet så är det bara, något som gör en människa ännu mer unik! Eller, som Anki brukar säga; alla har vi våra lyten och men!
Hanna: Gott det med! :-)
Mårtenssons kök: Så sant! :-D
Instämmer helt! Det är supergott att göra mos/purré på palsternacka. Det blir mer smak och lite sötare!
Charlotte: Precis. Citron passar utmärkt att smaksätta det lite sötare moset med.
Detta ska testas idag till hemlagade ”fiskpinnar”. Brukar annars ha hackad kapris i moset när jag gör schnitzel lite pressad vitlök i moset är också gott till tex. lax. :)
Anna: Kul, hoppas du gillart! Jag gillar för övrigt hemlagade fiskpinnar, det var alldeles för länge sedan.
[...] Palsternacksmos med citron Fattigsmanssparris Rödbetspeston Skördepizza med tunt hyvlade rödbetor och getost Bästa [...]