Men titta här då!
I veckans podcastavsnitt pratar vi rotfrukter som i favoritrecept, vilken rotfrukt som är kusin med vem, hur svenska en del av dom egentligen är samt vilka som är deras bästa smakkompisar. Och så pratar vi lite annat sådär som det lätt blir, Johan avslöjar till exempel hur det kommer sig att han i veckan for till en annan del av Köping för att köpa 40 kg mandelmassa. Sen kan det också ha hänt att han fick mig att rodna två gånger, medan jag i min tur fick honom att ta i hand på att testa vego samtliga dagar i veckan som kommer och att vi någon minut eller två pös över i ren mallighet över att Göteborgs Posten i söndagens tidning tipsade om vår lilla podcastbebis på samma topp-fem-lista som bland annat min favorit Värvet. Lyssna på iTunes eller här och glöm sen inte att dela med dig av dina egna rotfruktsfavoriter. Okej?
Rotfruktsfavoriterna
Palsternacksmos med citron
Fattigsmanssparris
Rödbetspeston
Skördepizza med tunt hyvlade rödbetor och getost
Bästa morotssoppan med smak av feta och timjan
Johans morotskaka
Inlagda rödbetor
10 kommentarer till “Men titta här då!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vad kul!
Är det notisen som gör att ni är ute och äter gomiddag? När ska vi boka in min julklapp?
Vad roligt för dig! :)
Emmy: Det var otippat men roligt!
Anna: Haha, nej, vi firar Carls födelsedag i efterskott. Bestäm du.
Beata: :-)
Vad kul med tidningen! Jag måste erkänna att jag inte lyssnat på er än men varje gång du skriver om det tänker jag att jag MÅSTE göra det :)
Har du inte testat dessa tekakor med skrädmjöl tycker jag du ska göra det. Fantastiskt goda!
http://ansibecki.blogspot.se/2013/01/tekakor-med-skradmjol.html
Anskibecki: Det har jag inte gjort, tack för tipset! I somras gjorde vi blåbärsgröt med skrädmjöl efter att någon tipsat, var det kanske du?
Kålrot är lite knepig, men jag är väldigt förtjust i den. Rå eller kokt är den inte så god, men jag brukar ta med den när jag ugnsrostar rotfrukter. Rostningen framhäver ju sötman hos flera andra rotfrukter, men i synnerhet hos kålroten. Smaken blir betydligt mildare.
En sak som bara de som har riktig tur kan göra är att äta kålrotsblasten! Du vet ju att jag väldigt gärna äter blad och blast från en massa olika växter, och kålrotsblast är en av de allra godaste! Tyvärr är den praktiskt taget omöjlig att köpa, och kan nog bara fås direkt från kolonilotter eller andra små odlingar. Jag har bl a gjort de här två rätterna:
http://vegologi.blogspot.com/2011/09/pasta-med-vitlokssauterad-kalrotsblast.html
http://vegologi.blogspot.se/2011/09/wokad-kalrotsblast-med-nudlar-gurka-och.html
Rasmus: Men du, det har du ju rätt i! Ugnsrostad är den helt okej. Blasten låter desto mer spännande, men det betyder å andra sidan att jag måste odla något jag egentligen inte gillar. Dilemmat i det! Tack för länkar!
Vad kul! :))
Josefina: <3