Vakna vetja!
Idag satsar jag på löpsedelsrubriker och bjuder på en färgchock och vitaminbomb i morgonstudion. Temat är mat man blir pigg-och-glad av, och nog kan det behövas såhär innan vintern blir vår igen. I den här färgsprakande halloumisalladen har jag tagit till alla knep jag kan. Fräscht, färgglatt och gott. Blir man inte pigg av detta så är lika bra att gå i ide och återvända mot slutet av april. Tror jag. Vad äter du för att vakna till liv och bli på glatt humör en grå dag i februari?
En färgsprakande halloumisallad
blandad sallad, tex ruccola och mangoldskott
ärtskott
2 paket halloumi
3-4 blandade citrusfrukter (apelsin, blodgrape, pomelo)
2 färska broccolihuvuden
1 näve valnötter
Filéea citrusfrukterna. Dela broccolin i mindre huvuden. Koka ett par minuter i lättsaltat vatten. Skiva halloumin i tjocka skivor och stek på medelvärme på bägge sidor, tills den fått gyllenbrun färg. Plocka ihop samtliga salladsingredienser på ett stort fat.
Publicerad i apelsin, halloumi, hurra-för-citrusfrukter!, salladsvariant | Kommentarer (21) Skriv ut inlägg