Maten på kollot
Mellan jordgubbar och blåbär äter vi mat ibland. Därmed inte sagt att det är någon särskilt avancerad matlagning. Det finns dock ett krav på den som lagar kollotmaten; färskpotatis, färsk gul lök, zucchini och kantareller måste ingå i alla rätter. En rätt bra deal för mig som gillar samtliga fyra ingredienser. När jag får slut på inspiration sneglar jag bland alla era zucchinitips och tänker att det kan gå många veckor till innan jag längtar efter stadsmat igen.
Köttbullar i kantarellsås med örtstekta grönsaker
Gör en köttbullssmet enligt det här receptet. Forma och stek köttbullar. Koka kantarellsås (dela 4 dl kantareller och fräs i smör, salt och vitpeppar. När vätskan kokat in, tillsätt 2,5 dl matgrädde och låt småputtra en stund). Dela zucchini, kokt potatis och färsk gul lök. Fräs i lite rapsolja, salta och peppra. När grönsakerna börjar bli färdigstekta, klipp över generöst med dill och persilja. Innan servering, vänd ner köttbullarna i kantarellsåsen.
7 kommentarer till “Maten på kollot”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Kantarellsås lät ju helt underbart!
Ska alltså maten VARJE gång innehålla dessa tre ingredienser (vilka iofs är väldigt goda ingredienser!!)?
Det låter vääldigt gott förresten:)
Oj, nu slog stora Hemlangtan till har borta i Malaysia – INGENTING kan sla kottbullar och kantareller!<3
Marja: Det är det! Ljuvliga kantareller! <3
Matilda: Fyra ingredienser, japp! Fast pappan fuskade när han lagade mat igår kväll och skippade zuchinin. :-)
Plommonet: Kom hem då! ;-)
Haha, jag SKA! :P Flyger hem nu pa tisdag igen, hej Sverige, jag har saknat dig! :)
Plommonet: Välkommen hem! Glöm inte att ta med lite sol och värme tack-så-mycket!