Ett stycke vaniljpodcast
den 27 oktober 2012, kl 08:46
När vi spelade in veckans podcast låg det en tät vaniljdimma över mitt vardagsrum. Johan rasade över det ena såväl som det andra och så redde vi ut vad vanillin egentligen är. Avsnittet hittar du här (iTunes) respektive här.
Podcastlänkarna
Göteborgstipsen hittar du här
La cucina italiana heter den italienska restaurangen
Vaniljlänkarna hittar du här
Momas kitchen
Receptlänkarna
Den karibiska efterrätten
Johans madeleins
4 kommentarer till “Ett stycke vaniljpodcast”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Underbart att ni nördar in er så djupt på vissa råvaror, riktigt kul att lyssna på! Ni nämnde ju att vanilj har en mycket djupare smak än vanillin. Vanillin är visserligen en komponent i vanilj, men den innehåller över 200 olika smakämnen, och vanillin är alltså bara ett av dessa. Inte så underligt att äkta vanilj smakar så mycket mer komplext än rötat trä gör…
Roligt också att ni pratade lite om grönkål i slutet. Det borde vara ett givet tema för en kommande podcast!
Rasmus: :-D
Lyssnade på vaniljpodcasten på väg hem i bilen igår. Bra tips på var man kan köpa bra vanilj! Jag var en av dem som nämnde podcasten som källa när jag handlade Eskesta Yogurt för några veckor sedan :) De blev jätteglada att ni hade pratat om dem.
Mitt favoritrecept med vanilj är jordgubb och rabarbersylt med vanilj. Grymt gott! Tillsammans med en god ost är det himmelskt gott.
Teresia: Vad roligt att du gjorde det inte minst kul att du testade yoghuten! :-) Sylten låter fantastisk!