Nu värmer vi upp!
Nu börjar uppvärmningen inför årets glöggsäsong. Svartvinbärssaftsvarianten är förvisso inte glögg, men något som ändå ger smak och hopp om vad som komma skall. Apropå vad som komma skall är det förresten dags att börja handla ingredienserna till årets garderobsglögg. Ni vet den där goda saken som ska stå till sig i en hink i 6 veckor i väntan på första advent. På söndag är det dags!
Svartvinbärs(fusk-)glögg
outspädd svartvinbärssaft, gärna hemkokt
en bit kanelstång
en bit färsk ingefära
ett par nypor kardemummakärnor
en hel stjärnanis
Häll svartvinbärssaft i en mugg och häll över kokande vatten. Skala och dela ingefära i små bitar, bryt en bit av en kanelstång i mindre bitar och lägg alltsammans tillsammans med hela kardemummakärnor i en teboll. Låt dra en bra stund, ju längre desto bättre.
7 kommentarer till “Nu värmer vi upp!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh, ser gott ut! Funkar kanske med te också…
Mmm, det där ser gott ut! Det ska jag testa. Jag mycket förvånad över att den norska Solbärstoddyn inte har hittat över gränsen ännu. Det är ju ett måste kalla höst- och vinterdagar
För mig som är nykterist är det där riktig glögg!
Annelie: Säkert, fast svartvinbärssaft är bra gott!
Anna: Solbärstoddy? Berätta mer!
Kerstin: Fint det! :-)
Hua….hade varit gott med en kopp varm glögg i höstrusket. Såg att GP hade sitt traditionella glöggrecept i tidningen i helgen.
Ja nu är det väl hög tid att sätta glöggen. Tror jag hoppar det i år också. Blir alltid väldigt sugen att göra egen, men sen när jag tänker på hur lite glögg jag dricker så hinner jag hindra mig. Men en liten ”fuskglögg” som denna kan jag nog lyckas göra…
Sofie: Ja just, på söndag är det sex veckor kvar till första advent! Jag ska göra en omgång garderobsglögg i år igen, den blev god i fjol!
Kim: :-)