Ett stycke valborgsmatspodcast
Tidigare i veckan fick jag frågan vad som är typisk valborgsmat och svarade att traditionsenlig grillpremiär med tillhörande fint väder är en av höjdpunkterna. Det räckte visst med att orden uttalats och att trädgården bjöd på bästa grannarna såväl som värmande kvällssol, för att vi skulle plocka fram grillen redan samma kväll. Då blev det korv, flankstek och finfina tillbehör, igår fiskspett. Den här tiden är den bästa, när vårtecken efter vårtecken avlöser varandra och allt ligger framför fötterna. Mer på temat valborgsmat och grillat hör ni i veckans podcast som återfinns här respektive här.
Några länkfavoriter på temat grillpremiär
Grillad bruschetta till förrätt
Ett gäng grilltips (förrätt, potatis, kött)
Polenta på grillen
Varm pickipicki
Grillad ananas med romkaramellsås och glass
4 kommentarer till “Ett stycke valborgsmatspodcast”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Gott!
Blir det gröt vid Ekonomikun i år?
Mamman: Nej vet du vad, i år blir det sovmorgon. :-)
Här har det grillats för tredje gången på fyra dagar, det är ju så gott. Ett torskryggspaket med smör/dillslungade mandelpotatis och brynt vispat smör är ju inte fel :)
Kul att hitta kommentar från dig hos mig, du är en stor inspirationskälla!! Kram Åsa
Åsa: Det låter så himla gott med fiskpaketen! Tack, och tack detsamma!