Visa glassen!
Glassvädret gör sig påmint, här i Kungsträdgården tillsammans med alla andra.
Håll upp glassen vetja, högt!
Jag tycker om glass, men jag äger ingen glassmaskin som viftar med sitt trollspö efter att man stoppat i ingredienserna. Inte heller har jag tid, tålamod och ett minne som räcker till att göra glass på det där alternativa rör-hundra-gånger-i-frysen-viset ni vet. Nej, det är tur att det finns många knep att ta till i fuskglassfabriken. Knep nr 1 är nog mitt bästa tips, det är att investera några tior i isglassformar. Dessa kan fyllas med allt från favoritsaften till smoothie och sommardrinkar. Knep nr 2 är kondenserad mjölk. Den blandar man med vispad grädde och smaksätter efter egen fantasi, citron är vår favorit. Knep nr 3 är att rensa frysen på fjolårets bär. Mixa rejält med bär tillsammans med banan eller lite tjockyoghurt, som en smoothie fast tjockare. Hur gör du glass?
Citronglass på kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 burk (sötad) kondenserad mjölk
2 citroner (skal och saft)
Vispa grädden. Blanda med kondenserad mjölk samt skal och saft från citronerna. Häll i en form och låt stå i frysen minst 5 timmar. Låt glassen stå framme 15-20 min innan servering.
Ännu mer glass
Chokladglass med smak av kaffe
Isglass av flädersaft
Rabarbersorbet
Enklaste fuskglassen
Okejdå, såhär såg den ut.