Nu skålar vi i mango punch!
Dom två senaste veckornas sommarväder har ändrat (mat-)ordningen litegrann. Någon i det här hushållet säger att vi har tappat allt, jag däremot säger att vi har hittat livsglädjen åter. Frukost, lunch och middag serveras på balkongen. Klädkod bikini är faktiskt helt okej. Ibland händer det att vi kompletterar någon av måltiderna med glass, ibland förenklar vi istället och byter ut maten mot glass rakt av. Och på helgerna, ja då fyller vi vår största romtopfglaskruka med mango punch och skålar med fint folk som vi tycker om. Varför just mango punch? Därför att är det allra godaste man kan dricka en tropisk natt på balkongen.
Mango punch
Koka sockerlag (koka upp 1,5 dl vatten och rör ut 1 dl socker tills allt är upplöst) och låt den kallna. Blanda sockerlagen med saft från 2-3 st lime, 2-2,5 dl mörk rom (efter behag) och 3,5 dl mangojuice. Fyll glassen med is, häll över mango punchen vid servering och toppa med några stänk angostura bitter och lite riven muskotnöt. Skål (och tack Veronica för receptet).