Sommarfika i poden!

den 16 juni 2013, kl 19:13

I ett lusthus vid en sjö spelade vi in veckans podavsnitt med tema sommarfika. Himlen bjöd på ett riktigt oväderskådespel och värden han fyllde lusthuset med sommartårtor av det lyxigare slaget. Att vi hade så trevligt att vi glömde bort tiden resulterade i vårt längsta avsnitt hittills. 62 min sommarfika finns därför att lyssna på här eller i iTunes. Apropå sommarfika så bakade jag småkakor med fina M i veckan. Det som är så fint med småkakebak är ju att om man fyller dom med bär som här, så börjar man göra plats i frysen för nya skörder (eller för all del för kakor att plocka fram när det vankas sommarfika).

Rödvinbärssnittar
250 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 krm vaniljpulver
0,5 tsk stötta kardemummakärnor
2 ägg
6,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl rödvinbärssylt (225 g röda vinbär, 2 dl syltsocker)

Koka ihop sylten:  koka ihop bär och socker, låt småkoka några minuter och därefter svalna. Kör smör, socker, vaniljpulver och kardemumma i en matberedare. Tillsätt ägg, mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i fyra lika stora delar och forma till rullar. Lägg två rullar åt gången på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom. Tryck ut en skåra i mitten och fyll den med sylt. Grädda ca 15 min i 200 grader. Skär i sneda snittar och låt svalna. Recept från Allt om mat grill, juni 2012.


Rödvinbärssnittar i stora lass 

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen