Receptet som tog båten över sjön
Här är den, avokadopastan som under våren cirkulerat på så gott som alla finska och finlandsvenska bloggar jag följer. Och det är ett gäng. För varje gång den dök upp igen och igen och igen, bestämde jag mig för att detta måste lagas snart. Snart var idag och visst är det här någonting jag tänker äta igen. Snabblagat, lättlagat, vegetariskt och gott. Ja det är helt enkelt mat som passar finfint att laga en sommarkväll som denna. Nu hjälps vi år att sprida det här receptet i Sverige, visst?
Den finska avokadopastan
2-3 portioner tagliatelle
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
1 lime
2-3 mogna avokado
salt och svartpeppar
0,5 dl olivolja
en näve basilika
en näve bladpersilja
60 g riven parmesanost
Koka pastan al dente. Blanda under tiden i en skål: finhackad chili, finhackad vitlök, limesaft, olivolja, persilja, basilika och avokado skuren i bitar. Smaka av med salt och peppar. Rör ner riven ost och 1 dl kokvatten. När pastan är klar blanda vänd ner den i avokadobladningen. Servera direkt.
Publicerad i avokado, Finland, finsk mat, pasta, vegetariskt | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg