En tallrik solgul morotssoppa

den 18 juni 2013, kl 08:41

Det här var nästa recept hon ringat in i den australiensiska mattidningen. Något att laga en regnig dag, hade hon skrivit bredvid den solgula morotssoppan. Hon har känsla både för svenskt sommarväder och för mina smaklökar. Inte helt otippat regnade det redan samma kväll och det här visade sig vara en ny soppfavorit. Mustig och söt på samma gång och med en smak av kummin. Så nu ger jag den vidare till er, varsågoda vetja, kanske något att servera i regnet redan ikväll?

Morotssoppan
40 g smör
2 gula lökar
2 tsk finhackad färsk ingefära
750 g morötter
1,5 tsk hel kummin
1,5 tsk spiskummin
1 liter kycklingbuljong
färsk bladpersilja
torkade chiliflingor

Fräs grovhackad lök och ingefäran i smör i en kastrull på låg värme. Löken ska bli mjuk utan att få färg. Mortla kummin och tillsätt i kastrullen tillsammans med morötterna som skalats och slantats. Fräs några minuter och tillsätt därefter buljong och spiskummin. Låt småkoka under lock i ca 20 min. Mixa därefter soppan slät, smaka av med salt om det behövs. Pynta soppan vid servering med finhackad persilja och chiliflingor. Servera med vitlöksbröd.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen