En tallrik solgul morotssoppa

den 18 juni 2013, kl 08:41

Det här var nästa recept hon ringat in i den australiensiska mattidningen. Något att laga en regnig dag, hade hon skrivit bredvid den solgula morotssoppan. Hon har känsla både för svenskt sommarväder och för mina smaklökar. Inte helt otippat regnade det redan samma kväll och det här visade sig vara en ny soppfavorit. Mustig och söt på samma gång och med en smak av kummin. Så nu ger jag den vidare till er, varsågoda vetja, kanske något att servera i regnet redan ikväll?

Morotssoppan
40 g smör
2 gula lökar
2 tsk finhackad färsk ingefära
750 g morötter
1,5 tsk hel kummin
1,5 tsk spiskummin
1 liter kycklingbuljong
färsk bladpersilja
torkade chiliflingor

Fräs grovhackad lök och ingefäran i smör i en kastrull på låg värme. Löken ska bli mjuk utan att få färg. Mortla kummin och tillsätt i kastrullen tillsammans med morötterna som skalats och slantats. Fräs några minuter och tillsätt därefter buljong och spiskummin. Låt småkoka under lock i ca 20 min. Mixa därefter soppan slät, smaka av med salt om det behövs. Pynta soppan vid servering med finhackad persilja och chiliflingor. Servera med vitlöksbröd.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “En tallrik solgul morotssoppa”

  1. Tissi kl 10:43, den 18 juni 2013

    Kul med nån som kommer hem till en med nya recept att prova!

    Älskar morotssoppa, så denna kommer absolut att lagas. Den innehåller ju dessutom 3 av mina favvokryddor :)
    Lite grönsaksbuljong och kokosolja så är saken grönsaksbiff.

  2. Katarina kl 14:56, den 18 juni 2013

    Morotssoppa är gott, jag brukar ha i feta också.

  3. tina kl 21:08, den 18 juni 2013

    Tissi: Härligt, jag tror du kommer gilla soppan! :-D

    Katarina: Ja det är goda grejer det. Creme fraiche, fetaost och timjan är min vanliga finfina morotssoppa det.

  4. Helena kl 20:21, den 19 juni 2013

    Det har inget med det här att göra, men jag tänkte direkt Picki när jag såg recept på älggrässaft i Allt om mat som damp ner idag! Ljuva sommar!

  5. tina kl 08:48, den 20 juni 2013

    Helena: :-D Älggrässaft gjorde vi faktiskt i fjol, hittade lite kvar i frysen. Smakar åt fläderhållet men skarpare (och tyvärr inte lika gott).

  6. Helena kl 20:53, den 21 juni 2013

    Fast skulle man få välja en sorts saft så skulle jag ju välja fläder alla dagar i veckan…

  7. tina kl 19:07, den 24 juni 2013

    Helena: Haha, jo iofs. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen