En tallrik solgul morotssoppa
Det här var nästa recept hon ringat in i den australiensiska mattidningen. Något att laga en regnig dag, hade hon skrivit bredvid den solgula morotssoppan. Hon har känsla både för svenskt sommarväder och för mina smaklökar. Inte helt otippat regnade det redan samma kväll och det här visade sig vara en ny soppfavorit. Mustig och söt på samma gång och med en smak av kummin. Så nu ger jag den vidare till er, varsågoda vetja, kanske något att servera i regnet redan ikväll?
Morotssoppan
40 g smör
2 gula lökar
2 tsk finhackad färsk ingefära
750 g morötter
1,5 tsk hel kummin
1,5 tsk spiskummin
1 liter kycklingbuljong
färsk bladpersilja
torkade chiliflingor
Fräs grovhackad lök och ingefäran i smör i en kastrull på låg värme. Löken ska bli mjuk utan att få färg. Mortla kummin och tillsätt i kastrullen tillsammans med morötterna som skalats och slantats. Fräs några minuter och tillsätt därefter buljong och spiskummin. Låt småkoka under lock i ca 20 min. Mixa därefter soppan slät, smaka av med salt om det behövs. Pynta soppan vid servering med finhackad persilja och chiliflingor. Servera med vitlöksbröd.
Publicerad i morot, soppa | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “En tallrik solgul morotssoppa”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Kul med nån som kommer hem till en med nya recept att prova!
Älskar morotssoppa, så denna kommer absolut att lagas. Den innehåller ju dessutom 3 av mina favvokryddor :)
Lite grönsaksbuljong och kokosolja så är saken grönsaksbiff.
Morotssoppa är gott, jag brukar ha i feta också.
Tissi: Härligt, jag tror du kommer gilla soppan! :-D
Katarina: Ja det är goda grejer det. Creme fraiche, fetaost och timjan är min vanliga finfina morotssoppa det.
Det har inget med det här att göra, men jag tänkte direkt Picki när jag såg recept på älggrässaft i Allt om mat som damp ner idag! Ljuva sommar!
Helena: :-D Älggrässaft gjorde vi faktiskt i fjol, hittade lite kvar i frysen. Smakar åt fläderhållet men skarpare (och tyvärr inte lika gott).
Fast skulle man få välja en sorts saft så skulle jag ju välja fläder alla dagar i veckan…
Helena: Haha, jo iofs. :-)