Sommarfika i poden!
I ett lusthus vid en sjö spelade vi in veckans podavsnitt med tema sommarfika. Himlen bjöd på ett riktigt oväderskådespel och värden han fyllde lusthuset med sommartårtor av det lyxigare slaget. Att vi hade så trevligt att vi glömde bort tiden resulterade i vårt längsta avsnitt hittills. 62 min sommarfika finns därför att lyssna på här eller i iTunes. Apropå sommarfika så bakade jag småkakor med fina M i veckan. Det som är så fint med småkakebak är ju att om man fyller dom med bär som här, så börjar man göra plats i frysen för nya skörder (eller för all del för kakor att plocka fram när det vankas sommarfika).
Rödvinbärssnittar
250 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 krm vaniljpulver
0,5 tsk stötta kardemummakärnor
2 ägg
6,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl rödvinbärssylt (225 g röda vinbär, 2 dl syltsocker)
Koka ihop sylten: koka ihop bär och socker, låt småkoka några minuter och därefter svalna. Kör smör, socker, vaniljpulver och kardemumma i en matberedare. Tillsätt ägg, mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i fyra lika stora delar och forma till rullar. Lägg två rullar åt gången på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom. Tryck ut en skåra i mitten och fyll den med sylt. Grädda ca 15 min i 200 grader. Skär i sneda snittar och låt svalna. Recept från Allt om mat grill, juni 2012.
Rödvinbärssnittar i stora lass
2 kommentarer till “Sommarfika i poden!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jodå, jag såg ert fina lusthus på IG… vackert var det! Sommarfika låter som ett bra tema… nu vill vi bara att det ska sluta regna så vi kan sitta ute i solen och fika mera!
De där snittarna ser ju riktigt fina ut!