Vi bygger ut uteköket
När väderkartan till sist visade solar över sommarkollot köpte vi varsin sista minuten och satte oss på planet. Nu är vi här och får laga mat i uteköket igen, äntligen.
Ingen sommar utan utbyggnad (tänk att uteköket startade så här 2009). I år stod diskho på agendan. Pappan plockade fram ihopspikade brädor som aldrig blev någon dassbänk och Carl, ja han bytte bort sin mat- och diskdag mot att snickra ihop diskbänken. Byggherre är mitt mellannamn.
Själva hon är äkta IKEA (Fyndig, rostfritt stål).
Visst blev det något alldeles särskilt fint?
Ja här är det, kök upplaga 2013. Så kan vi skölja salladen i ho!
Apropå 2013 så blev grillade hamburgare sommarens återkommande rätt. Hamburgare på enklaste vis (blandfärs, senap, salt och svartpeppar), syltad rödlök, vitlöksmajonnäs (vispa 3 äggulor, vispa ner droppvis rapsolja till majonnäskonsistens. Smaka av med en nypa salt, peppar, pressad citron och vitlök), cheddarost, grönsaker, snabbgrillade skivor bacon och bröd som rostas snabbt på grillen).
Hamburgare utan tak
Förresten har uteköket efter att den här bilden togs fått nytt och stort golv. Ja, faktiskt så stort att jag tror att köket skulle flyta om det sjösattes. Kanske seglar vi hem tillsammans, jag och köket.