Fredag hela veckan!

den 16 maj 2012, kl 23:07

Någonstans mellan helgdagar, klämdagar och riktiga helger, fast samtidigt mitt uppe i tentaplugg och därmed sju dagars skolveckor, är det inte lätt att hålla reda på vilken veckodag det egentligen är. För att förenkla tillvaron kör vi därför fredag hela veckan. Ikväll till exempel, då åt vi fredagshamburgare. Några matskedar barbequesås i köttfärssmeten, syltad rödlök, grönsaker och vitlökssås som tillbehör. Som ni kanske kan ana är det helt okej med lite oreda ibland.

Syltad rödlök
2 st rödlök
0,5 msk smör
2 msk råsocker
2 msk vitvinsvinäger
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar

Skala löken och skiva i centimetertjocka skivor. Stek mjuka i smör utan att de tar färg. Tillsätt socker, vinäger, salt och peppar. Låt koka ihop ytterligare en liten stund, ung 5 min.

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Fredag hela veckan!”

  1. sandra kl 06:14, den 17 maj 2012

    Och det ska komma från dig vars blogg jag lagat recept från i två år nu. Fantastiska recept, texter och bilder har du!

    Men tack ändå :)

  2. anna kl 07:30, den 17 maj 2012

    Jag som trodde Carl visade bild på Sibylla burgare ;)

  3. tina kl 09:22, den 17 maj 2012

    Sandra: Men du, tack själv, det var fint sagt!

    Anna: Sibylla, nej vet du vad!

  4. Elin kl 10:19, den 17 maj 2012

    Så delikat og fristende ut. Ha en riktig fin dag.

  5. sofie kl 10:25, den 17 maj 2012

    Fredag hela veckan kan man köra när man är mammaledig också:)

  6. tina kl 10:28, den 17 maj 2012

    Elin: Detsamma! Glad sjuttonde maj vetja! :-)

    Sofie: Hehe, det låter som rätta takter det!

  7. Kim kl 10:38, den 17 maj 2012

    Låter bra med fredag hela veckan, bättre än måndag hela veckan. Det måste betyda att ett glas vin är okej också?

    Sådan där syltad rödlök är beroendeframkallande.

  8. mamman kl 17:46, den 17 maj 2012

    Så bra med lökrecept, har satt hundra meter sättlök! Hoppas att kommande vinterns lök är på gång! Och Tina, vad sägs om jordkällaren blir 4 kvm. Den är ockcå på gång!

    Hälsningar från fina vårvackra sommarkollot, köket är framtagen.

  9. tina kl 19:48, den 17 maj 2012

    Kim: Som den är!

    Mamman: Åh, lyllos sommarkollot med vårväder och finkök! Jordkällare låter spännande! Glöm inte saven! :-)

  10. aslib2hbynd kl 15:27, den 28 juli 2016

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen