En fin försommarhelg
Den här helgen har varit så fin att jag helst av allt vill stoppa ner den i en liten ask för att kunna plocka fram snart igen. I fredags invigde vi Messobs uteservering för säsongen, äntligen får man väl lov att säga då det var systerns och min kusinjulklapp. I lördags gick världens finaste pärla igenom besiktningen och vi fotade allt från mat till ett fint brudpar. Sen avslutade vi kvällen med varsin mojito för att fira att myntakvinnan är tillbaks på torget igen. Söndagen bjöd på rapsfält, årets första badutflykt och grillmiddag. Ja ni hör ju, försommaren är den allra bästa tiden. Vet ni förresten hur man stannar tiden här och nu? Man kokar syrénsaft till dom stora och rabarbersaft till dom små, sen stoppar man saften i frysen. Den som spar han har försommaren kvar när det kommer tuffare tider.
Rabarbersaft
1,5 kg rabarber
5 dl vatten
5 dl socker
Skölj rabarbern och skär i centimetertjocka bitar. Lägg i en stor kastrull och koka upp tillsammans med vattnet. Låt småkoka under lock tills rabarbern är mjuk, ca 10-15 min. Sila genom duk. Rör ner sockret och låt koka upp på nytt så att sockret löser sig. Frys saften och plocka fram när den ska drickas. Den som vill ha saften i kylskåp tills den dricks upp kan tillsätta 1 krm natriumbensoat tillsammans med sockret för bättre hållbarhet.
Ingen poesi är så vacker som knallgula rapsfält
På gräsmattan bjöds det på grillat till middag och Pimm’s i glasen
Grannens kjol måste förresten ha haft något otalt med vår grill, oklart vad.