Pimm’s hurra!
Vissa recept går inte att väja för, dom dyker upp på väntade och oväntade ställen, igen och igen och igen. Så var det med Pimm’s, och igår gjorde vi slag i saken. Efter att ha handlat en flaska Pimm’s och kokat egen lemonad, så satte jag middagsgästerna i att hacka frukt och grönsaker. Ni ser vad dom låg i med hackandet, allt utom nektariner och morötter åkte ner i bålskålen. Vilket såhär får mig att tänka på att Livsmedelsverket som bekant rekommenderar 500 g frukt och grönsaker om dagen. Jag brukar visserligen inte ha några problem med att nå den gränsen, men igår tror jag att vi allesammans nådde den gränsen med råge. Tack för det Pimm’s, vi ses nog igen i sommar!
KLICKA HÄR FÖR ATT HOPPA VIDARE TILL DET UPPDATERADE RECEPTET PIMM’S 2.0!
Pimm’s
20 cl Pimm’s
75 cl lemonad (se recept nedan)
apelsin, lime, jordgubbar, gurka
färsk mynta
is
Tvätta och skär frukt och grönsaker (gurkan är obligatorisk i Pimm’s, skippa inte den). Blanda med kall lemonad, Pimm’s. mynta och is. Serveras kall, räcker till 4 större glas.
Lemonad
2,5 dl vatten
2 dl socker
5 citroner
1 liter vatten
Koka en sockerlag av socker och 2,5 dl vatten. Låt stå kallt. Pressa citronerna och sila. Blanda kall sockerlag med pressad citronsaft och vatten. Serveras kall.
Receptet på Pimm’s har jag plankat från min favorit-kakflicka, (Flickanokakorna ni vet). Jag vågar inte annat än att lyda när hon säger att gurkan är ett måste, och jag tror hon har rätt som vanligt. Hur man kokar lemonad frågade jag google. Vill man ha bubblor i sin lemonad så tillsätt 1 liter bubbelvatten istället för vanligt vatten.
Publicerad i dryck, kalas, skål och bål, sommar | Kommentarer (13) Skriv ut inlägg13 kommentarer till “Pimm’s hurra!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det var smaskens!
Pimm’s är fantastiskt gott i sommarvärmen. För bästa smak låt mynta och frukt och grönt ligga och dra i Pimm’s en stund innan du häller på is och dricka. Och att koka lemonad är överkusr *s* Jag använder 7Up, Sprite eller favoriten Ginger Ale. Prova!
http://ingenrotmos.blogspot.com/2009/08/pimms.html
Åh gud va gott! Jag har ju sån lemonadbehov just nu, vilken fantastisk twist!
Helena: :-)
Maria: Kanske det, men ganska fint att ha en kanna lemonad i kylskåpet! :-) Vi lät frukterna dra tillsammans med mynta, Pimm’s och lemonad. Ska testa dra-i-bara-Pimm’s-varianten nästa gång! Tack!
Megan: Du får handla ett lass citroner mao! :-)
Jag blev nyligen bjuden på Pimms-drink. Har helt missat detta tidigare, men så gott! Jag tänkte jag skulle köpa hem en flaska, för det är perfekt att blanda till sommardrinkar med.
Åh, vad du jobbar, kokar egen lemonad!
Pimm´s lärde jag mig dricka för två år sen, jösses vad gott.
Pimm’s i solen är grejer det :)
håller med föregående talare – pimm’s är grejer det!
[...] Fläderbubbel Flädersaft Pimm's Rabarbervatten Smaksatt vatten på festligt vis Tweet Publicerad i midsommar | Inga [...]
Emmy: Ja, hos oss var det beställningsvara. Hör dig för så att du har när det är dags! :-)
Barbro: Lemonadkoket var inte avancerat, men gott blev det!
Hanna: Solen saknas!
Charlotta: :-D
Hej
Brukar lasa din blogg for att fa matinspiration i London dar jag bor sen 6 ar
Jag alskar Pimms, men brukar som Maria ovan blanda med Sprite/7-up el Ginger ale (battre an Sprite tycker jag). Massor av citron, lime, apelsin, jordgubbar, mynta och gurka till det. Kanske den basta sommardrinken och kommer drickas i Hyde park till sill och snaps pa midsommardagen (vi kan ju inte fira pa midsommarafton).
Pa vintern kan man istallet dricka winter Pimms blandat med varm appeljuice, ungefar som varm kryddad cider. Rekommenderas nar det ar kallt och som alternativ till glogg.
Saga: Tack för din kommentar, kul att läsa. Och jag ska helt klart testa vinter-varianten. Jag är ju svag för hemmasnickrade glögg-varianter, den här borde gå hem! :-)
[...] är så vacker som knallgula rapsfält På gräsmattan bjöds det på grillat till middag och Pimm’s i glasen Grannens kjol måste förresten ha haft något otalt med vår grill, oklart [...]