Kosläppspremiär
I lördags for vi på kosläpp, ni vet sådana aktiviteter som riktiga stadsbor ägnar sig åt en gång om året. Nu förstår jag äntligen varför korna skuttar. Vem sjutton hade inte skuttat av ren förskräckelse om man mötte en hel vägg av människor? Minst lika livat var bilsläppet, när alla bilar skulle därifrån samtidigt. Då var det nog korna som skrattade högst. I matsäckskorgen hade vi packat ner banankaka med smak av Karibien, och än en gång får ett Moma-recept höga poäng.
Momas karibiska banankaka
75 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk färskriven ingefära
1 nypa malen muskot
skal från 1 citron
0,5 dl mjölk
2 dl bruna bananer
Rör ihop smör och socker. Separera äggvitor och äggulor. Rör ner gulorna i smör- och sockerblandningen. Rör därefter ner mjöl, bakpulver, citronskal och kryddor. Tillsätt mjölk och mosade bananer, rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner i smeten. Häll i en smord och bröad form , grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min. Receptet är Momas.
I-väntan-på-skuttande-kor 1
I-väntan-på-skuttande-kor 2