Kosläppspremiär
I lördags for vi på kosläpp, ni vet sådana aktiviteter som riktiga stadsbor ägnar sig åt en gång om året. Nu förstår jag äntligen varför korna skuttar. Vem sjutton hade inte skuttat av ren förskräckelse om man mötte en hel vägg av människor? Minst lika livat var bilsläppet, när alla bilar skulle därifrån samtidigt. Då var det nog korna som skrattade högst. I matsäckskorgen hade vi packat ner banankaka med smak av Karibien, och än en gång får ett Moma-recept höga poäng.
Momas karibiska banankaka
75 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk färskriven ingefära
1 nypa malen muskot
skal från 1 citron
0,5 dl mjölk
2 dl bruna bananer
Rör ihop smör och socker. Separera äggvitor och äggulor. Rör ner gulorna i smör- och sockerblandningen. Rör därefter ner mjöl, bakpulver, citronskal och kryddor. Tillsätt mjölk och mosade bananer, rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner i smeten. Häll i en smord och bröad form , grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min. Receptet är Momas.
I-väntan-på-skuttande-kor 1
I-väntan-på-skuttande-kor 2
15 kommentarer till “Kosläppspremiär”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jag har aldrig varit på kosläpp, faktiskt, så jag är nog inte en riktig storstadsbo i själen. Jag brukar ha en massa fjolårskalvar nära till hands i en hage på Sommarstället, så där får jag mitt lysmäte av söta kossor. :)
Momakakor kan vara något av det bästa mjuka bakverket jag vet – fast jag hade nog gärna velat ha något tuggigt i. hade hon i packat i valnötter i en av dem som fanns på lyxbrunchen deluxe? :)
Plommonet: Det var premiär för mig, hade nog föredragit din variant. Hittade bara receptet utan kanel/ingefära/muskot, men med valnötter i. Jag som gillar banankaka utan tuggigt i gjorde en kombination. ;-)
Så god kakan låter!
Sötaste korna!
För en som är uppvuxen på landet är detta verkligen skrattretande att det kan locka så mycket folk. Vet att vissa bönder inte vill ha kosläpp inför publik då kossorna kan bli rädda.
Inte ditt fel med pastan. Testar banankakan nästa gång. Låter ju smarrigt!!
Banankaka är ju sååå gott! Måste göra snart. Tack för tipset!
Katarina: Mycket god, jag lovar!
Anna: Gulligaste korna!
Sofie: Ja vem hade i-n-t-e blivit rädd?
Emilia: Varsågod vetja!
Finns det finns ju en sak som är roligare än själva kosläppet. Det är dagen efter när samma skuttiga kalvar ska ut igen, med världens träningsvärk i benen….
Elin: Hihi!
Åh, så gott!
Sandra: Bästa banankakan, jag lovar!
[...] potatissallad, coleslaw och karibisk salsa. Njud på en efterrättsdröm, karibisk trifle med bästa banankakan i botten (som fått suga i sig en skvätt finrom), ovanpå varvat med färsk mango, vaniljkräm, [...]
[...] potatissallad, coleslaw och karibisk salsa. Njud på en efterrättsdröm, karibisk trifle med bästa banankakan i botten (som fått suga i sig en skvätt finrom), ovanpå varvat med färsk mango, vaniljkräm, [...]
[...] efterrätten Lägg en bit karibisk banankaka i botten på en tallrik eller i skål (halvera det här receptet och grädda i 10 st små muffinsformar). Droppa över ett par stänk rom. Toppa med skivad mogen [...]
[...] Carl däremot som saknade både rom och hyfs satt mest och pratade om att han hellre hade serverats den här kakan. Publicerad i pickipicki | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]