Kosläppspremiär

den 7 maj 2012, kl 09:02

I lördags for vi på kosläpp, ni vet sådana aktiviteter som riktiga stadsbor ägnar sig åt en gång om året. Nu förstår jag äntligen varför korna skuttar. Vem sjutton hade inte skuttat av ren förskräckelse om man mötte en hel vägg av människor? Minst lika livat var bilsläppet, när alla bilar skulle därifrån samtidigt. Då var det nog korna som skrattade högst. I matsäckskorgen hade vi packat ner banankaka med smak av Karibien, och än en gång får ett Moma-recept höga poäng.

Momas karibiska banankaka
75 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk färskriven ingefära
1 nypa malen muskot
skal från 1 citron
0,5 dl mjölk
2 dl bruna bananer

Rör ihop smör och socker. Separera äggvitor och äggulor. Rör ner gulorna i smör- och sockerblandningen. Rör därefter ner mjöl, bakpulver, citronskal och kryddor. Tillsätt mjölk och mosade bananer, rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner i smeten. Häll i en smord och bröad form , grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min. Receptet är Momas.


I-väntan-på-skuttande-kor 1

I-väntan-på-skuttande-kor 2

Skriv ut inlägg

15 kommentarer till “Kosläppspremiär”

  1. Plommonet kl 09:20, den 7 maj 2012

    Jag har aldrig varit på kosläpp, faktiskt, så jag är nog inte en riktig storstadsbo i själen. Jag brukar ha en massa fjolårskalvar nära till hands i en hage på Sommarstället, så där får jag mitt lysmäte av söta kossor. :)

    Momakakor kan vara något av det bästa mjuka bakverket jag vet – fast jag hade nog gärna velat ha något tuggigt i. hade hon i packat i valnötter i en av dem som fanns på lyxbrunchen deluxe? :)

  2. tina kl 09:24, den 7 maj 2012

    Plommonet: Det var premiär för mig, hade nog föredragit din variant. Hittade bara receptet utan kanel/ingefära/muskot, men med valnötter i. Jag som gillar banankaka utan tuggigt i gjorde en kombination. ;-)

  3. Katarina kl 09:41, den 7 maj 2012

    Så god kakan låter!

  4. anna kl 09:48, den 7 maj 2012

    Sötaste korna!

  5. sofie mumsfillibaba kl 12:13, den 7 maj 2012

    För en som är uppvuxen på landet är detta verkligen skrattretande att det kan locka så mycket folk. Vet att vissa bönder inte vill ha kosläpp inför publik då kossorna kan bli rädda.

    Inte ditt fel med pastan. Testar banankakan nästa gång. Låter ju smarrigt!!

  6. Emilia kl 14:12, den 7 maj 2012

    Banankaka är ju sååå gott! Måste göra snart. Tack för tipset!

  7. tina kl 19:42, den 7 maj 2012

    Katarina: Mycket god, jag lovar!

    Anna: Gulligaste korna!

    Sofie: Ja vem hade i-n-t-e blivit rädd?

    Emilia: Varsågod vetja!

  8. Elin kl 21:56, den 7 maj 2012

    Finns det finns ju en sak som är roligare än själva kosläppet. Det är dagen efter när samma skuttiga kalvar ska ut igen, med världens träningsvärk i benen….

  9. tina kl 15:02, den 8 maj 2012

    Elin: Hihi!

  10. sandra kl 19:43, den 16 maj 2012

    Åh, så gott!

  11. tina kl 22:30, den 16 maj 2012

    Sandra: Bästa banankakan, jag lovar!

  12. En karibisk kväll att minnas | pickipicki kl 16:46, den 20 juni 2012

    [...] potatissallad, coleslaw och karibisk salsa. Njud på en efterrättsdröm, karibisk trifle med bästa banankakan i botten (som fått suga i sig en skvätt finrom), ovanpå varvat med färsk mango, vaniljkräm, [...]

  13. En karibisk kväll att minnas | pickipicki kl 16:46, den 20 juni 2012

    [...] potatissallad, coleslaw och karibisk salsa. Njud på en efterrättsdröm, karibisk trifle med bästa banankakan i botten (som fått suga i sig en skvätt finrom), ovanpå varvat med färsk mango, vaniljkräm, [...]

  14. Här är efterrätten, igen | pickipicki kl 10:13, den 1 juli 2012

    [...] efterrätten Lägg en bit karibisk banankaka i botten på en tallrik eller i skål (halvera det här receptet och grädda i 10 st små muffinsformar). Droppa över ett par stänk rom. Toppa med skivad mogen [...]

  15. Livstecknet | pickipicki kl 09:20, den 1 april 2014

    [...] Carl däremot som saknade både rom och hyfs satt mest och pratade om att han hellre hade serverats den här kakan. Publicerad i pickipicki | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen