Här är efterrätten, igen

den 1 juli 2012, kl 10:13

Jag vet att det här receptet flimrade förbi i inlägget från den karibiska aftonen, men jag känner att vi inte har pratat klart om den här godsaken riktigt än. Det här är nämligen efterrätt på det viset jag gillar efterrätt. Något bakat, och inte vad som helst, sa jag världens godaste banankaka? Grädde på det lättvispade viset. Vaniljkräm, hurra för vaniljkräm! Choklad, sa jag choklad? Finns det något som ska ingå i efterrätt som inte finns med här? Nej, jag menar ju det.

Den karibiska efterrätten
Lägg en bit karibisk banankaka i botten på en tallrik eller i skål (halvera det här receptet och grädda i 10 st små muffinsformar). Droppa över ett par stänk rom. Toppa med skivad mogen mango, vaniljkräm, vispad grädde och riven mörk choklad. Servera med en passionsfruktshalva (Recept Momas Kitchen).

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Här är efterrätten, igen”

  1. Sara på Vardag.nu kl 14:14, den 1 juli 2012

    Nomnomnom! Banankaka som är så gott. Lockande nu när regnet slår mot balkongtaket :)

  2. anna kl 18:48, den 1 juli 2012

    Mumma!!

  3. Mårtenssons kök kl 20:12, den 1 juli 2012

    Nej, den godsaken kan man prata länge om:) Så fint att dekorera den med orkidéer, känns väldigt passande.

  4. Alexandra - kärlek på tallrik kl 14:37, den 2 juli 2012

    Nej, du har rätt – inget som ska ingå i efterrätt har du missat här! Bara godsaker och därför något som jag självklart ska prova på :)

  5. simone kl 11:14, den 3 juli 2012

    mums,löve löve

  6. Hanna kl 12:58, den 3 juli 2012

    Slurp! Det enda jag är lite mesig med är banankakan, inte så förtjust i banan överlag, men detta låter för gott för att låta bli :)

  7. tina kl 18:11, den 3 juli 2012

    Sara: Ja, hurra för banankaka!

    Anna: Japp, tror du skulle gilla detta!

    Mårtenssons: :-)

    Alexandra: Bra idé!

  8. Bästa gästerna och Bite Size « kl 17:34, den 17 februari 2013

    [...] tycker jag känns lyxigt. Jag serverade Pavlova med limecurd, mangopaj med hemrörd vaniljkräm, karibisk Trifle samt rom- och chokladmousse. [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen