Sparris och hollandaise
Lyllos mig! Vet ni varför? Jo, för idag äter vi färsk sparris med hollandaisesås till frukost i P4 Morgon Uppland. Först vispar jag så ihärdigt att det hamnar inom kategorin morgongympa, sen äter jag den godaste förrätten frukosten av dem alla.
Sparris med hollandaisesås
2 knippen färsk grön sparris
3 äggulor
150 g smör
1 msk kallt vatten
2 msk pressad citronsaft
1 nypa salt resp vitpeppar
Smält smöret och låt svalna. Vispa äggulor kraftigt i ett kärl i ett hett vattenbad tills äggulorna tjocknat. Tillsätt vattnet och fortsätt vispa. Lyft bort från vattenbadet. Häll sedan ned avsvalnat smör (lite i taget!) i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaksätt med saft från citron, salt och peppar. Ansa sparrisen. Lägg ner i lättkokande lättsaltat vatten ca 3 min, beroende av tjocklek. Lyft upp med hålslev och servera med hollandaisesås.
Publicerad i radiomat, sås, sparris | Kommentarer (8) Skriv ut inlägg