Bärfesten den fortsätter
den 12 augusti 2013, kl 19:22
Fjolårets hallonvinäger förgyllde många sallader, nu gör vi en ny omgång med samma recept. Eller recept och recept förresten, hallon + vinäger = sant.
Häromdan bjöd Johanna och Noa på en ljuvlig fikafavorit, blåbärskladdkaka med vispad grädde. Receptet återfinns här.
Och så testade jag till slut Viktorias tips, svarta vinbär i gino. Vilken grej, aldrig mer kommer jag göra utan. Och i vinter, då kommer jag plocka fram bären ur frysen, skicka in dom i ginofabriken, blunda och minnas den här sommaren.
7 kommentarer till “Bärfesten den fortsätter”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Gino med vinbär, vilken genial idé! Nu vet jag vad jag ska göra med alla vinbär jag fyllt frysen med.
Helena: Vi brukar ha problem med att göra av med de svarta, skönt med ett alternativ till saft och gelé. Här hittar du förresten fler vinbärstips: http://www.pickipicki.se/2011/07/fraga-picki-vinbarsfrossa/
Å, vad härligt! Mina hallon torkade bort, men jag hoppas hinna plocka blåbär i år.
Fröken Dill: Ja i år blir det varken bär- eller svampår, tur att dom bra sidorna med en fin sommar är många fler.
Kan tänka mig att svarta vinbär i ginon blir tokgott! Tack för tipset!
Ja, bärfrossa är ju verkligen så gott i dessa härliga tider. Det gäller att passa på.. vi har fortfarande lite röda och svarta vinbär kvar i trädgården. Och sedan har ju faktiskt jag fyllt frysen också lite ;)
Blåbärskladdkaka mmm, ja tack! =)
Hanna: Tokgott är det! Viktorias tips kan man lita på; http://kardemums.blogspot.se/
Amy: Hurra för bär i trädgård och frys!