Hur vi firade bärens ankomst?

den 15 juli 2012, kl 10:59


Den minsta bärplockerskan åt sin egen längd i smultron

Vi andra nöjt av Majas goda blåbärskladdkaka. Receptet hittar du här.

Skriv ut inlägg

21 kommentarer till “Hur vi firade bärens ankomst?”

  1. Alexandra - kärlek på tallrik kl 12:50, den 15 juli 2012

    Åååh, JÖSSES vad gott med blåbärskladdkaka! Fast jag vet inte om min egen längd i smultron kanske slår aningen högre ändå ;)

  2. Johanna kl 15:17, den 15 juli 2012

    Ljuvlig tårta! Den hade inte varit fel! Får nog baka den
    På min semester!!!

  3. Sara kl 16:51, den 15 juli 2012

    Yum! Och vilken fin bärplockerska!
    En av anledningarna till att jag längtar så efter sverigesemestern är just bären…

  4. Emmy kl 16:59, den 15 juli 2012

    Oj, det var det längsta smultronstrå jag någonsin sett.
    Gott att ha blåbär i kladdkakan. Får jag lov att testa.

  5. Marja - Baka Sockerfritt kl 19:23, den 15 juli 2012

    Härlig tårta, för att inte säga härligt smultronstrå! Måste vara det längsta jag sett!

  6. Matilda kl 19:38, den 15 juli 2012

    Mums! Blåbärskladdkaka… det måste jag bara testa! :)
    Och vilket långt smultronstrå! Jag har också hittat massvis med smultron i år. Säkert 1 liter sammanlagt (eller mer). Så mycket har jag ALDRIG hittat förrut!

  7. Marie kl 19:51, den 15 juli 2012

    Den kakan måste jag testa ser ju kalasgod ut

    Marie

  8. simone kl 21:05, den 15 juli 2012

    åh va gott de ser ut.älskar blåbär men har ändå inte tänkt tanken på kladdkaka,har svårt och släppa min favorit med apelsintäcke men nu vill ja ha en bit av denna kladdkaka,nomnom

  9. Johanna kl 07:38, den 16 juli 2012

    Idag ska vi nog ut och jaga mer bär, för något badväder verkar inte vara i sikte.

  10. tina kl 08:10, den 16 juli 2012

    Alexandra: Jag tror också att jag hade valt min egen längd i smultron. Kakan var god, men det är något speciellt med smultron.

    Johanna: Ja gör det vetja! :-)

    Sara: :-)

    Emmy: Gör det! Vi brukar ha lingon i kladdkaka, det är också gott, med lite friskt som bryter av det mäktiga.

    Marja: :-)

    Matilda: Vad härligt! Vad gjorde du av smultronen?

    Marie: Hoppas du gillar den!

    Simone: Apelsintäcke låter också gott!

    Johanna: Hoppas ni har bärlycka! :-)

  11. Matilda kl 11:59, den 16 juli 2012

    Matilda: Vad härligt! Vad gjorde du av smultronen?

    Svar: Åt upp dom! Bara som sådana! Det är ändå det bästa :D

  12. Ann-Sofi MATSAFARI kl 20:25, den 16 juli 2012

    ÄNTLIGEN:)

  13. Katrin kl 00:00, den 17 juli 2012

    Imponerande smultronstrå!
    Jag blev rätt sugen på blåbärskladdkaka men kanske ännu mer på lingon-varianten… har du nåt recept?

  14. papeppe kl 16:17, den 17 juli 2012

    Nu är det andra stället med gula svampar hittat på ” kollot ” i Finland. ( det senaste är nedanför ditt kök )

  15. tina kl 19:05, den 17 juli 2012

    Matilda: :-D Sant!

    Ann-Sofie: Ja, äntligen!

    Katrin: Nä egentligen inte, kladdkaka och så frysta lingon i smeten eller formen innan kakan ska gräddas. Ibland har vi lite kanel el kardemumma i kladdkakesmeten med, gött, gött, gött. Nästa gång ska jag knåpa ihop ett recept.

    Pappan: :-) Fota!

  16. milla kl 23:38, den 18 juli 2012

    I går när vi gick en promenad hittade vi massor av smultron då känns det att det är sommar. Blåbär har jag inte sett ännu :)

  17. Josefina kl 19:43, den 19 juli 2012

    Kakan ser underbar ut … med sina små klickar! :)

  18. tina kl 19:53, den 19 juli 2012

    Milla: Håll utkik!

    Josefina: :-)

  19. matologi kl 17:34, den 22 juli 2012

    Precis en sådan kaka jag letat efter. Danke!

  20. tina kl 19:48, den 22 juli 2012

    Matologi: Vad kul, kakan är toppengod!

  21. Bärfesten den fortsätter | pickipicki kl 19:28, den 12 augusti 2013

    [...] Häromdan bjöd Johanna och Noa på en ljuvlig fikafavorit, blåbärskladdkaka med vispad grädde. Receptet återfinns här. Och så testade jag till slut Viktorias tips, svarta vinbär i gino. Vilken grej, aldrig mer [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen