Gullungar bakar gullbullar

den 6 oktober 2013, kl 15:00


Att kombinera bullbak med barnvakteri åt tre små är den stökigaste lördagsaktiviteten man kan ge sig in i, men också den roligaste.

Tittar man bort för en sekund kan de hända att dom två minsta tagit eget initiativ och kavlat in det rosa pärlsockret i degen. Att vi inte var överens om hur man egentligen bakar bullar blev lika tydligt när hyvla smör till fyllningen övergick i banka in smör. Aldrig har så mycket smör rymts i bullar tidigare (läses: aldrig har dom varit så goda).

Det regnade kanel i ett helt kök!

Karamellfärgat pärlsocker är ett alltid lika säkert barntrick, och det började fint.

Men, spårade möjligen litegrann när dom insåg vilka prima handavtryck rosa händer medför.

Gullungar = gullbullar, nu är det bevisat (och köket städat). Receptet är samma som tidigare.

Skriv ut inlägg

Rallyrulle 2.0

den 3 oktober 2013, kl 07:23

Hur det kommer sig att vi lagar rallyrulle till frukost idag vet jag knappt själv. Förhoppningsvis klarnar det något för den som startar P4 Morgon Uppland kl 07.30. Ja, kanske klarnar det också för mig.

Rallyrulle 2.0
450 g varmrökt lax
4 st palsternackor
4 st morötter
4 st potatisar
1 msk rapsolja
flingsalt och svartpeppar
4 st libabröd
sallad, gurka, tomat
örtaioli:
3 äggulor
1,5 dl rapsolja
2-3 dl färska örter (dill, basilika och persilja)
1-2 vitlöksklyftor
1 msk citron
1 nypa flingsalt
svartpeppar

Dela rotfrukter, lägg på bakplåtspapper. Ringla över olja och generöst med flingsalt och peppar. Rosta i ugn 225 grader i ca 25 min. Låt svalna. Gör aiolin: pressa vitlök ner i en bunke och tillsätt äggulorna, vispa kraftigt (t ex med elvisp). Tillsätt därefter oljan droppvis under fortsatt kraftig vispning. Lägg örterna i ett glas och klipp med en sax tills örterna är finklippta. Rör ner örterna och citron i aiolin och smaka av med salt och peppar (här kan man mixa med stavmixer för att få fram  mer färg och smak). Lägg ut ett libabröd på ugnsfolie, toppa med rotfrukter, lax, sallad och örtaioli, paketera ihop.


Rulle 2.0.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen