Påskmiddag
Igår kväll var vi flera som åt påskmiddag tillsammans, lite knytkalas över det hela. Det som är roligt med knytkalas är att på några minuter är hela bordet fyllt av massor med spännande mat. Det var så mycket fint och gott och nytt och roligt att det var helt klart värt det största diskberget någonsin. Hoppas att ni får en fin påskhelg med god mat. Här nedan bjuds det på lite inspiration. Glad påsk!
Johannas kavring- och grönmögelosttårta
Blanda 2 dl creme fraiche med ungefär 150 gram grönmögelost och ett eller två mogna päron som skalats och delats i små bitar. Dela kvaring på längden. Bre fyllning mellan varje lager.
En riktigt god sallad
Johannas mormors specialsallad med rucola, fint tärnad mango och papaya, finhackad rödlök och en dressing med bland annat lime.
Matjestårta
Den här väcker sommarlängtan. Recept härifrån.
Paj med bland annat chorizo och champinjoner
Madeleines och Eriks goda paj. Hemligt recept?
Janssons frestelse
Morotslåda
Sill av alla dess slag
Ägghalvor med romröra
Karelska piroger med äggsmör
Har visats upp på Pickipicki förut, minns ni? Lite pyssligt men roligt att göra.
Hurtbulle
Samma hederliga hurtbulle som vanligt, du är ett säkert kort. Recepet härifrån.
Memma
Finsk efterrätt som äts till påsk, gjord på bland annat rågmjöl och malt. Onekligen en speciell smak, jag tycker att det var ganska gott igår. Serveras med ovispad grädde.
Pascha
Rysk efterrätt? Eller är den polsk? Helt okej smak, inte så dum alls egentligen. Intrycket av efterrätten kom dock lite på sne när hela paschan raserade i köket, tack och lov efter middagen. Det har troligen sin förklaring i att jag gjorde en ganska grov miss när jag (inte)följde receptet härifrån.
Blåbärscheesecake
Systern fick stora paniken och slängde ihop en blåbärscheesecake (igen) när jag berättade att det skulle bli memma och pascha till efterrätt.
Sima
Dryck som traditionsenligt serveras till valborg i Finland. Det var det här vi höll på med i helgen. På finlandsvenska översätts sima till mjöd, detta är dock inte att förväxla med det vi är vana att kalla mjöd. Jag ska skriva ner ett recept på detta senare.
9 kommentarer till “Påskmiddag”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det var gott gott, man var mätt morgonen efter också!
Tack tack för trevlig kväll! :)
Wow, vilken fantastisk påskbuffé! Grattis till att fått avnjuta en sån! :)
Det där låter ju superhärligt! Memma är verkligen gott, det hade även vi på vår påskbuffé. Sima har jag aldrig provat, låter spännande!
Ååååå, så hungrig man blir nu då!!!!
Tack så mycket för din värmande kommentar!!!Hoppas det vart en trevlig påsk Helg!!!Här kommer en liten hälsning!!!
__♥♥_♥♥
_♥♥___♥♥
_♥♥___♥♥_________♥♥♥♥
_♥♥___♥♥_______♥♥___♥♥♥♥
_♥♥__♥♥_______♥___♥♥___♥♥
__♥♥__♥______♥__♥♥__♥♥♥__♥♥
___♥♥__♥____♥__♥♥_____♥♥__♥
____♥♥_♥♥__♥♥_♥♥________♥♥
____♥♥___♥♥__♥♥
___♥___________♥
__♥_____________♥
_♥____♥_____♥____♥
_♥_______o_______♥
_♥_____=___=_____♥
___♥_____W_____♥
_____♥________♥
_______♥♥♥♥♥♥
~~~*GLAD PÅSK*~~~
Önskar Millan!!!!
Kram♥
Så fint, jag tror jag dör.
[...] tänkte föresten göra förra årets trevliga påskknytis till en tradition. Ni som vet var vi bor är välkomna smaka Sima på skärtorsdagen, hemma på [...]
[...] ännu mer inspiration, se påskmiddag 2008. Filed under påsk, tradition | Skriv ut [...]
[...] att grönsakstårtan har stor potential på en buffé. Själv tänker jag duka fram tårtan på den traditionella påskknytisen och jag känner mig rätt säker på att den kommer göra stor [...]
[...] påskinspiration Påskknytis 2008 Påskknytis 2009 Filed under buffé, knytkalas, påsk, tilltugg | Comment (0) Skriv ut [...]