En god och glad påsk önskar pickipicki
Här kommer några bilder från den traditionsenliga påskknytisen. Överraskningen var Karins rullar av Finn crisp. Jag tror vi alla hade svårt att sätta fingret på vad det var vi åt, tills det avslöjades. Annorlunda, kul och väldigt gott. Trots all fin mat, tjusiga uppläggningar och ägg som målats för hand och färgats med lökskal, rödbetor och blåbär, så var det inget på påskbordet som var i närheten av lika vackert som Helenas björnbärstårta. Där ligger systerns tårtor i lä, och ett bättre tårtbetyg än så går inte att få. En god påskhelg önskar jag er alla.
Karins Finn crisp-rullar
100 g rökt lax
200 g färskost (naturell el smaksatt)
50 g gurka
50 g hackad dill och gräslök
ev salt och peppar
20 st Finn crisp
Skrapa ur gurkans kärnhus och finhacka därefter gurkan. Hacka dill och gräslök samt hacka laxen i bitar. Rör ihop alltsammans till en röra, smaka av med salt och peppar om det behövs. ”Skölj” Finn crispen i vatten några sekunder. Lägg dem därefter på en tallrik eller skärbräda och täck med plastfolie. Låt vila i 15 minuter. Bre därefter på röran och rulla ihop (20 st) rullar.
Finn crisp-rullar fyllda med färskost, rökt lax och örter
Johannes och Helenas färgglada bulgursallad
Systerns fänkålssill smaksatt med ingefära och chili
Ägg före pynt
Mer påskinspiration
Påskknytis 2008
Påskknytis 2009
17 kommentarer till “En god och glad påsk önskar pickipicki”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Verkar ha varit en riktigt bra påskbuffe! Får se om jag kommer ihåg att låna något av dina förslag inför nästa år! Glad påsk!
Tårtan är nog det vackraste jag sett i tårtväg! Undrar just (nr 1) om den var lika god som vacker. Undrar just (nr 2) om receptet är hemligt. Undrar just (nr 3) hur ”ägg före pynt” och ”bulgursalladen” egentligen såg ut… någon har varit och suddat bland fotona.
Glad fortsättning på denna (här i Skåne i alla fall) ljuvliga påsk.
men hallå, finncrisp är ju liksom mitt mellannamn. jättefinaogoda påskrätter!
Millan: Ja, det tycker jag såklart att du ska! :-)
Eva: WordPress äter upp bilder ibland, det borde vara förbjudet. Men, nu är dom tillbaka igen. Tårtan var lika god som den var vacker. Receptet var inte hemligt, men något invecklat. Jag ska försöka få det på papper av tårtbagerskan, isf lovar jag att dela med mig!
Josefina: Finn crisp är fint. Äter man ett så går det inte att sluta sen! :-)
glad påsk, picki!
önskar
charlotta
Finn crisp-rullarna verkar ju väldigt goda, men jag kan inte låta bli att fundera på om de blev hårda igen efter att man rullat ihop dem?
Charlotta: Glad påsk vetja!
Anna: Nä, det blir dom inte. Och inte dan efter heller, för jag tjuvsmakade en igår också. :-)
Helt otroligt fin tårta, såg riktigt god ut!
Kikar in här snart igen.
Passar på att önska dig en fortsatt trevlig påskhelg :)
Therese: Glad påsk vetja. Roligt att du hittat hit, välkommen tillbaka! :-)
De där finncrispen vill jag testa, har aldrig sett dom tidigare. Vad mysigt det lät med Paris och goda maten där!
Vilken fantastiskt vacker tårta! De spännande finncrisp-rullarna måste jag testa.
Glad fortsättning på påsken önskar fröken Dill
Karin W: Ja, kan rekommendera både finncrisp, rullarna och Paris! :-D
Fröken Dill: Hoppas din påsk varit fin Fröken Dill! Vi färgade äggen med lökskal med mönster av dill. Fint!
Tårtan ser underbart god ut! kan du inte fiska tag i receptet?
Finncrisp rullarna verkar ju inte dumma!
Glad påsk i efterskott
Så finnurliga finncrisprullar!!! Måste jag lägga på minnet!!
Loula: Jag ska fiska, jag lovar!
Sofie: Ja gör det, dom är kul och goda.
Verkar som om du haft enj underbar påsk. Tror du man kan torka finnkrispen i ugnen igen efter att ha format dem och sedan fylla dem?
Anna B: Smart tänkt! Ja varför inte? Men då kanske man får ställa ”rullarna” på högkant?