En god och glad påsk önskar pickipicki

den 3 april 2010, kl 00:09

Här kommer några bilder från den traditionsenliga påskknytisen. Överraskningen var Karins rullar av Finn crisp. Jag tror vi alla hade svårt att sätta fingret på vad det var vi åt, tills det avslöjades. Annorlunda, kul och väldigt gott. Trots all fin mat, tjusiga uppläggningar och ägg som målats för hand och färgats med lökskal, rödbetor och blåbär, så var det inget på påskbordet som var i närheten av lika vackert som Helenas björnbärstårta. Där ligger systerns tårtor i lä, och ett bättre tårtbetyg än så går inte att få. En god påskhelg önskar jag er alla.

Karins Finn crisp-rullar
100 g rökt lax
200 g färskost (naturell el smaksatt)
50 g gurka
50 g hackad dill och gräslök
ev salt och peppar
20 st Finn crisp

Skrapa ur gurkans kärnhus och finhacka därefter gurkan. Hacka dill och gräslök samt hacka laxen i bitar. Rör ihop alltsammans till en röra, smaka av med salt och peppar om det behövs. ”Skölj” Finn crispen i vatten några sekunder. Lägg dem därefter på en tallrik eller skärbräda och täck med plastfolie. Låt vila i 15 minuter. Bre därefter på röran och rulla ihop (20 st) rullar.


Finn crisp-rullar fyllda med färskost, rökt lax och örter

Johannes och Helenas färgglada bulgursallad

Systerns fänkålssill smaksatt med ingefära och chili


Ägg före pynt

Mer påskinspiration
Påskknytis 2008
Påskknytis 2009

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “En god och glad påsk önskar pickipicki”

  1. Millan kl 13:39, den 3 april 2010

    Verkar ha varit en riktigt bra påskbuffe! Får se om jag kommer ihåg att låna något av dina förslag inför nästa år! Glad påsk!

  2. Eva kl 18:25, den 3 april 2010

    Tårtan är nog det vackraste jag sett i tårtväg! Undrar just (nr 1) om den var lika god som vacker. Undrar just (nr 2) om receptet är hemligt. Undrar just (nr 3) hur ”ägg före pynt” och ”bulgursalladen” egentligen såg ut… någon har varit och suddat bland fotona.

    Glad fortsättning på denna (här i Skåne i alla fall) ljuvliga påsk.

  3. Josefina kl 20:49, den 3 april 2010

    men hallå, finncrisp är ju liksom mitt mellannamn. jättefinaogoda påskrätter!

  4. tina kl 21:31, den 3 april 2010

    Millan: Ja, det tycker jag såklart att du ska! :-)

    Eva: WordPress äter upp bilder ibland, det borde vara förbjudet. Men, nu är dom tillbaka igen. Tårtan var lika god som den var vacker. Receptet var inte hemligt, men något invecklat. Jag ska försöka få det på papper av tårtbagerskan, isf lovar jag att dela med mig!

    Josefina: Finn crisp är fint. Äter man ett så går det inte att sluta sen! :-)

  5. charlotta kl 21:36, den 3 april 2010

    glad påsk, picki!

    önskar

    charlotta

  6. Anna kl 00:11, den 4 april 2010

    Finn crisp-rullarna verkar ju väldigt goda, men jag kan inte låta bli att fundera på om de blev hårda igen efter att man rullat ihop dem?

  7. tina kl 08:14, den 4 april 2010

    Charlotta: Glad påsk vetja!

    Anna: Nä, det blir dom inte. Och inte dan efter heller, för jag tjuvsmakade en igår också. :-)

  8. Therese - Pyssel och Design kl 11:24, den 4 april 2010

    Helt otroligt fin tårta, såg riktigt god ut!
    Kikar in här snart igen.
    Passar på att önska dig en fortsatt trevlig påskhelg :)

  9. tina kl 21:42, den 4 april 2010

    Therese: Glad påsk vetja. Roligt att du hittat hit, välkommen tillbaka! :-)

  10. KarinW kl 22:51, den 4 april 2010

    De där finncrispen vill jag testa, har aldrig sett dom tidigare. Vad mysigt det lät med Paris och goda maten där!

  11. Fröken Dill kl 08:40, den 5 april 2010

    Vilken fantastiskt vacker tårta! De spännande finncrisp-rullarna måste jag testa.
    Glad fortsättning på påsken önskar fröken Dill

  12. tina kl 22:07, den 5 april 2010

    Karin W: Ja, kan rekommendera både finncrisp, rullarna och Paris! :-D

    Fröken Dill: Hoppas din påsk varit fin Fröken Dill! Vi färgade äggen med lökskal med mönster av dill. Fint!

  13. Loulas Kök kl 19:13, den 6 april 2010

    Tårtan ser underbart god ut! kan du inte fiska tag i receptet?
    Finncrisp rullarna verkar ju inte dumma!

    Glad påsk i efterskott

  14. Sofie kl 21:44, den 6 april 2010

    Så finnurliga finncrisprullar!!! Måste jag lägga på minnet!!

  15. tina kl 21:47, den 6 april 2010

    Loula: Jag ska fiska, jag lovar!

    Sofie: Ja gör det, dom är kul och goda.

  16. Anna B kl 16:25, den 7 april 2010

    Verkar som om du haft enj underbar påsk. Tror du man kan torka finnkrispen i ugnen igen efter att ha format dem och sedan fylla dem?

  17. tina kl 20:43, den 7 april 2010

    Anna B: Smart tänkt! Ja varför inte? Men då kanske man får ställa ”rullarna” på högkant?

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen