Sega solrossnittar
den 21 april 2008, kl 21:38
Sega solrossnittar
200 g smör
2,5 dl socker
4 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakbulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solroskärnor
Vispa socker och smör, tillsätt sirap och rör om. Blanda ner de torra ingredienserna till en ganska lös deg. Forma längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lite lagom och strö över lite solroskärnor.
Grädda i 175 grader i ungefär 15 minuter. När längderna svalnat, dela dem på snedden till lagom stora kakor.
Receptet är ur den fina boken Två systrar söta.
Publicerad i bakat, kakor, nötter och frön | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg6 kommentarer till “Sega solrossnittar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Bakade dessa häromdagen. Mums! Tyvärr blev vi sjuka och fick ställa in fikat som kakorna skulle vara till :( Fast nu har vi ju massa goda kakor för oss själva ;)
Hoppas att ni inte kommer att minnas kakorna som magsjuke-kakor! :) Dom är goda!
[...] har glömt att bjuda er på de här kakorna. Solrossnittarna och de här valnötskakorna bakade Emilia och jag till Ewas överraskningspickinick när hon fyllde [...]
[...] Sega solrossnittar som det är grahamsmjöl och solrosfrön i. Jättegoda var de och även om de säkert inte kan kalla dom nyttiga så är det ju inte så dumt att få i sig lite extra fibrer iallafall. Recept från favoriten Pickipicki. [...]
Hej! Kikar in för att skriva ut receptet igen och ser att min förra kommentar visst försvann. Men du ser ju att jag bakat dom på länken =) Jättegoda, ska snart bakas igen. Tack för ännu ett bra recept!
Malin: Kul att ni gillade solrossnittarna, det gör jag med! :-)