Tinas farmors goda limpa

den 9 april 2008, kl 22:28

Jag heter Carl och jag får aldrig skriva inlägg trots att jag så gärna vill. Jag får bara fotografera… Men nu har jag fått ett recept av Tinas farmor på ett bröd som jag tycker är så gott. Så nu har jag tagit saken i egna händer, bakat, fotograferat, provsmakat och nu även skrivit mitt första inlägg! /Carl

Tinas farmors limpa
7 dl rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk malda brödkryddor
4 dl filmjölk
1 dl mörk brödsirap

Blanda de torra ingredienserna. Slå i filmjölken och sirapen, arbeta sen ihop till en jämn smet. Fyll en smord form och jämna till ytan. Grädda i 175 grader i 60 minuter i nedre delen av ugnen. Vira in brödet i handduk och låt svalna när det är klart.

small_img_5821.jpg

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Tinas farmors goda limpa”

  1. tina kl 22:41, den 9 april 2008

    Nu får du din första kommentar också :) Ja, brödet är gott, lite sött kanske, en riktig riktig limpa helt enkelt. Jag ska berätta för farmor, hon kommer bli nöjd och belåten!

  2. Viktoria Schiöler kl 09:31, den 10 april 2008

    Brödet ser gott ut. Och jag brukar berömma Tina för de fina fotona – nu får du ta emot berömmet själv! Jag tror du tar de bästa matbilderna (du och Ilva).

  3. Carl kl 22:00, den 14 april 2008

    Oj, tack så mycket för berömmet! Det är roligt att bilderna uppskattas.

  4. Den fina gästen kl 20:02, den 16 april 2008

    Ett bra skrivet inlägg Carl, inte lika bra som Tinas kanske…men dock matnyttigt ;0)

    Håller starkt med Viktoria, det är väldigt fina bilder på bloggen!

    //Lotta

  5. Sirapstricket! | pickipicki kl 10:32, den 11 februari 2012

    [...] brödrecept för den som vill testa sirapstricket Högbolimpan Farmorslimpan Publicerad i farmor, husmorstrick, sirap | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

  6. Isflingan kl 20:32, den 21 augusti 2014

    Tinas farmor måste ha god smak. För riktigt gott e detta bröd :) om än lite sött. O jag använde t.o.m sirapstricket som den kloka farmodern tipsat om :)

  7. tina kl 08:27, den 27 augusti 2014

    Isflingan: Åh, det här brödet äter vi varje jul. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen