Tinas farmors goda limpa
Jag heter Carl och jag får aldrig skriva inlägg trots att jag så gärna vill. Jag får bara fotografera… Men nu har jag fått ett recept av Tinas farmor på ett bröd som jag tycker är så gott. Så nu har jag tagit saken i egna händer, bakat, fotograferat, provsmakat och nu även skrivit mitt första inlägg! /Carl
Tinas farmors limpa
7 dl rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk malda brödkryddor
4 dl filmjölk
1 dl mörk brödsirap
Blanda de torra ingredienserna. Slå i filmjölken och sirapen, arbeta sen ihop till en jämn smet. Fyll en smord form och jämna till ytan. Grädda i 175 grader i 60 minuter i nedre delen av ugnen. Vira in brödet i handduk och låt svalna när det är klart.
Publicerad i bröd, farmor | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Tinas farmors goda limpa”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Nu får du din första kommentar också :) Ja, brödet är gott, lite sött kanske, en riktig riktig limpa helt enkelt. Jag ska berätta för farmor, hon kommer bli nöjd och belåten!
Brödet ser gott ut. Och jag brukar berömma Tina för de fina fotona – nu får du ta emot berömmet själv! Jag tror du tar de bästa matbilderna (du och Ilva).
Oj, tack så mycket för berömmet! Det är roligt att bilderna uppskattas.
Ett bra skrivet inlägg Carl, inte lika bra som Tinas kanske…men dock matnyttigt ;0)
Håller starkt med Viktoria, det är väldigt fina bilder på bloggen!
//Lotta
[...] brödrecept för den som vill testa sirapstricket Högbolimpan Farmorslimpan Publicerad i farmor, husmorstrick, sirap | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]
Tinas farmor måste ha god smak. För riktigt gott e detta bröd :) om än lite sött. O jag använde t.o.m sirapstricket som den kloka farmodern tipsat om :)
Isflingan: Åh, det här brödet äter vi varje jul. :-)