En riktig kladdkaka och ananas med chilisting

den 4 maj 2008, kl 21:55

När jag lagar mat försöker jag att laga hälsosam mat. Lagar jag efter andra recept ändrar jag gärna för att försöka göra receptet lite nyttigare, ibland med ett misslyckat resultat men ofta blir det bra. Det finns dock vissa saker som jag aldrig kommer ge mig på. Kladdkaka ska vara snuskigt onyttigt och fantastiskt gott. Igår kväll provade vi ett kladdkakarecept från Matplatsen, den gick hem, jättegod! Till kakan åt vi vaniljglass/grädde och ett experiment som resulterade i ett ananastillbehör med chilisting, inte så dumt det heller.

En god kladdkaka
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad

Blanda de torra ingredienserna och rör där efter i de smälta smöret och äggen. Hacka chokladen och rör i. Häll smeten i en smord och bröad form, grädda i 175 grader i ungefär 20 min. Kakan ska vara kladdig, serveras kall och helst tillsammans med grädde eller vaniljglass.

Ananas med chilisting
Dela en bit färsk ananas i små kuber och lägg i en skål. Pressa över rikligt med citron (eller lime), smaksätt med malen ingefära och chilikrydda. Blanda om ordentligt och låt dra en stund. Ett helt okej experiment.

Skriv ut inlägg

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen