Ruccolapesto
Onsdagsmiddag: Kycklingfilé som delats i mindre bitar, vänts i ägg och semsamfrön och stekts i lite olja. Fullkornsris och gröna bönor med vit balsamvinäger och chilisting. Soja och ruccolapesto till.
Tisdagsmiddag: Spagetti med ruccolapesto. Grönsaker (lök, zucchini, paprika, fänkål och körsbärstomater) som stekts mjuka i lite olja i stekpannan, saltats och pepprats. Fetaost till det.
Vi köpte ruccola igår, lite dumt egentligen eftersom varken C eller jag gillar ruccola särskilt mycket. Det slutade med att vi gjorde ruccolapesto. Det smakar inte ruccolabeskt längre, men det smakar gräs. Snäll men ganska konstig smak. Jag har fortfarande inte bestämt mig för ifall det är gott eller inte.
Publicerad i ruccola | Kommentarer (4) Skriv ut inlägg4 kommentarer till “Ruccolapesto”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hur gjorde du den peston?
Vi hade en kille som demade (när man får smaka) ruccolapesto. Den var verkligen suuupergod!
Hittade receptet på Swegros hemsida och glad i hågen gjorde jag den. Jag höll på å baxna! Något gick fel tror ja, det blev så starkt! Man skulle ha vitlök i-hade dock inte i så mkt, men vet inte om smakerna förstärks ihop? :S
Ruccolapesto är supergott men då gillar jag ju ruccola också!
Vitlöken var slut, så i våran var det ingen vitlök alls. Det kanske är den som krävs för att det ska smaka pesto och inte gräs? ;)
Nu blev jag mer sugen på nässelpesto istället:
http://nasselblomchoklad.blogspot.com/2008/05/njut-av-nsslorna_22.html
Det har inte blivit några nässlor i år, synd, det är ju så gott. Karin, visst är det din mamma som gör så himla god nässelsoppa? Eller har jag drömt?
Hmmm… jag det tror jag hon minsanningen har gjort!
Men det har inte blivit några nässlor, varken i år eller förra året. Himla synd, både gott och nyttigt!