En grön lasagne med mycket gult
Förutom kantarellpaj så räckte kantarellerna även till en lasagne. Det här är inget recept med exakta mängder utan mer tänkt som inspiration (för kantarellasagne var väldigt gott). Men, som alltid med kantarellrätter så gäller dock regeln att ju mer kantareller i desto bättre.
Svamplasagne
färska lasagneplattor
kantareller (eller annan svamp)
mangold
gul lök
tomatsås (krossade tomater, lök, olja, vinäger, kryddor)
ostsås (mjölk, vetemjöl, riven ost)
Fräs finhackad gul lök mjuk i lite olja, tillsätt hackade kantareller och när den mesta av vätskan gått ur, även hackad mangold. Smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattor med svampen, ostsås och tomatsås. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.
Publicerad i kantareller, pasta, vegetariskt | Kommentarer (8) Skriv ut inlägg8 kommentarer till “En grön lasagne med mycket gult”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
det ser gudomligt gott ut:) gott med kantareller:P hoppas att du har haft en bra dag:) kram
Tack, va kul:)! Har också letat efter ett bra så jag tycker precis som du :)
Va gott de där ser ut:) Mums!
Åå, jag önskar så att jag inte var allergisk mot svamp. För det där ser såå gott ut!
Den vegetariska lasagnen vi hittade recept på här tidigare tillhör fortfarande en av våra favoriter vi ofta gör.
Allergier borde förbjudas, särskilt svampallergi! Tur för dig (och mig) att det finns tusen andra lasagnevarianter! :)
Tina: Mm.. jag håller med. Svampallergi borde förbjudas! Men visst är lasagne så gott i alla möjliga varianter :) Hmm.. får nog bli lasange till dagens middag känner jag!
Mums vilken god lasagne!! Vill ha nu :)
[...] En grön lasagne med mycket gult (Pickipicki) [...]
[...] En grön lasagne med mycket gult (Pickipicki) [...]