En grön lasagne med mycket gult

den 19 augusti 2008, kl 13:55

Förutom kantarellpaj så räckte kantarellerna även till en lasagne. Det här är inget recept med exakta mängder utan mer tänkt som inspiration (för kantarellasagne var väldigt gott). Men, som alltid med kantarellrätter så gäller dock regeln att ju mer kantareller i desto bättre.

Svamplasagne
färska lasagneplattor
kantareller (eller annan svamp)
mangold
gul lök
tomatsås (krossade tomater, lök, olja, vinäger, kryddor)
ostsås (mjölk, vetemjöl, riven ost)

Fräs finhackad gul lök mjuk i lite olja, tillsätt hackade kantareller och när den mesta av vätskan gått ur, även hackad mangold. Smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattor med svampen, ostsås och tomatsås. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “En grön lasagne med mycket gult”

  1. Molly kl 20:03, den 19 augusti 2008

    det ser gudomligt gott ut:) gott med kantareller:P hoppas att du har haft en bra dag:) kram

  2. Marias Kakburk kl 20:39, den 19 augusti 2008

    Tack, va kul:)! Har också letat efter ett bra så jag tycker precis som du :)

    Va gott de där ser ut:) Mums!

  3. Millan kl 09:37, den 20 augusti 2008

    Åå, jag önskar så att jag inte var allergisk mot svamp. För det där ser såå gott ut!

    Den vegetariska lasagnen vi hittade recept på här tidigare tillhör fortfarande en av våra favoriter vi ofta gör.

  4. tina kl 21:56, den 21 augusti 2008

    Allergier borde förbjudas, särskilt svampallergi! Tur för dig (och mig) att det finns tusen andra lasagnevarianter! :)

  5. Millan kl 14:46, den 22 augusti 2008

    Tina: Mm.. jag håller med. Svampallergi borde förbjudas! Men visst är lasagne så gott i alla möjliga varianter :) Hmm.. får nog bli lasange till dagens middag känner jag!

  6. Maria. kl 08:01, den 1 september 2008

    Mums vilken god lasagne!! Vill ha nu :)

  7. Svamprecept i massor – inspirerande recept med svamp kl 09:01, den 1 september 2013

    [...] En grön lasagne med mycket gult (Pickipicki) [...]

  8. Bästa svamprecepten – info, inspiration och recept med svamp kl 07:25, den 27 april 2014

    [...] En grön lasagne med mycket gult (Pickipicki) [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen