Quesadillas med het kikärtsfyllning

den 25 oktober 2008, kl 20:00

De flesta vardagsmorgnar sträcker sig min morgontidningsläsning till att snegla på receptet på sista sidan. Häromdagen fastnade jag för quesadillas, stekta tortillas, här med het kikärtsfyllning. De lät alldeles för spännande för att kunna motstås. Goda det var dem och ett roligt tillbehör till en god grönsakssoppa som Emilia trollade fram.

Quesadillas med het kikärtsfyllning
200 g kokta kikärtor
1 dl vatten
2  msk matolja
1 dl färsk eller fryst persilja
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 tsk samal oelek
tortillas

Skölj kikärtor och mixa tillsammans med vatten och olja. Klipp ner persilja och smaka av med kryddor. Bre ett lager fyllning på tortillas och lägg en torilla ovanpå. Stek i en het stekpanna, någon minut eller tills de får fin färg, på bägge sidor. Dela i tårtbitar och servera medan de är varma, som plockmat eller som tillbehör till soppa.

Receptet är Tastelines.

UPPDATERAT:
Jag har gjortdessa goda quesadillas med kikärtsfyllning fler gånger. Ett tips är dock att inte använda Coops kikärtor, som bara blev en hård och grynig fyllning. Otäckt!

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen