Kroppkakor med bacon och kantareller

den 19 oktober 2008, kl 10:19

Hur många här åt kroppkaka till middag i lördags? Jag gjorde det. Kroppkakor med bacon, kantareller och lök som fyllning, lite pilligt men roligt att göra (efter receptet i senaste Buffé). Jag har inget att jämföra med eftersom jag överhuvudtaget aldrig ätit kroppkakor förut, men att kalla potatisbullarna vi åt förra veckan för annorlunda potatisbullar känns plötsligt som en överdrift.

Kroppkakor
1½ kg potatis
3 dl potatismjöl
4 äggulor +2ägg
1 kruka hackad persilja (½ till fyllning, ½ till potatissmeten)
500 gram kantareller
1 paket bacon
1 gul lök
lite smör
salt och svartpeppar

Koka potatis och pressa den, låt svalna något. Blanda till en smet tillsammans med potatismjölet, ägg, äggulor och hälften av persiljan. Stek fyllningen (finhackad gul löl, bacon och kantareller) tillsammans med en klick smör, tillsätt persiljan och smaka av med svartpeppar. Dela poatissmeten i 24 lika stora bitar. Rulla bollar, platta till och fyll med fyllning, vik ihop och rulla till en boll. Koka bollarna i lättsaltat vatten i ungefär 10 minuter tills de flyter upp. Stek eventuellt i lite smör eller servera dem som de är, tillsammans med lingonsylt.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen