Mina fina morotsbröd
Periodvis bakar jag ganska mycket bröd. Det är spännande med nya recept och jag har många olika favoriter och ännu fler finns här. Mitt eget morotsbröd återkommer jag alltid till med jämna mellanrum, det är kalasbra att ha i frysen för att plocka fram till frukost eller som utflyktsbröd.
Tinas morotsbröd
25 jäst
2½ dl fingervarmt vatten
2 portioner kall havregrynsgröt
1 stor morot (fin- eller grovriven)
½ tsk salt
mjöl (dinkel-, grahams- vetemjöl eller vad som finns i skåpen)
Rör ut jästen i vätskan och rör ner den kalla gröten, riven morot och salt. Arbeta ner så mycket mjöl att brödet släpper bunken (hellre för lite än för mycket mjöl). Låt jäsa i ungefär en timme. Dela i 8-10 lika stora bröd, rulla runda bröd och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Pynta om du vill med solroskärnor, pumpafrön eller liknande. Låt jäsa 20-30 minuter till, grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ungefär 20 minuter.
Publicerad i bröd, gröt, havregryn, morot | Kommentarer (24) Skriv ut inlägg