En ljummen höstsallad

den 6 oktober 2008, kl 22:44

Ikväll åt vi rödbets- och linsbiffar tillsammans med en rejäl höstsallad. Vill man att höstsalladen ska bli klar på ett ögonblick så låter man bli att rosta paprika till. I ärlighetens namn så rostade jag paprikan mest för att få börja med middagen tidigare (och slippa öppna skolböckerna). Gott blev det.

Ljummen höstsallad, 4 port
en burk kikärtor, sköljda
curry
en bit vitkål, strimlad
ett syrligt äpple
en ugnsrostad paprika eller två
0,5-1 dl kokta gröna linser
2 skivor gott bröd

Stek kikärtorna i lite olja och mycket curry. Skär brödet i mindre bitar och rosta i en torr stekpanna. Tillsätt till kikärtorna vitkål, hackat äpple och kokta gröna linser (koka lite extra om du gör rödbets- och linsbiffarna, annars kan man strunta i linserna). Fräs allt en kort stund och smaka av med salt och peppar. Om du gjorde som jag och stoppade in paprikan i ugnen på ungefär 200 grader, innan du började med biffarna, dela paprikan i mindre bitar och rör ner i höstsalladen. Pynta med brödkrutongerna.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen