Annorlunda potatisbullar

den 15 oktober 2008, kl 08:13

Jag är väldigt bra på att plocka på mig receptblad i mataffären. Väl hemma hamnar recepten ofta i en hög (som blivit en rejäl trave redan för länge sen). Ibland händer det att högen bläddras igenom i jakt på inspiration, som igår kväll då vi lagade annorlunda potatisbullar från ett recept som fått följa med hem från Ica förra veckan. Potatisbullarna blev goda, inte minst tack vare solroskärnorna som ger ett välkommet tuggmotstånd.

Annorlunda potatisbullar
1 kg potatis
100 g (ungefär 3 st) morötter)
300 g (½-1 st) zucchini
1 dl mjölk
2 msk margarin
2 ägg
2 dl ströbröd
2-3 dl solrosfrön
olja
salt, peppar

Skala och koka potatisen. Riv morötterna fint och zucchinin grovt, krama vätskan ur zucchinin. Mosa den kokta potatisen och blanda med mjölk och margarin. Blanda ägg, morötter, zucchini och ströbröd med potatismoset. Smaka av med ungefär 2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma små bullar med händerna (doppa händerna i vatten!), platta ut potatisbullarna och vänd i rikligt med solrosfrön. Steks i lite olja på medelvärde. Potatisbullarna ska bli gyllenbruna med bränns ganska lätt så håll lite koll! (Mina åkte in i ugnen när det fått fin färg på bägge sidor för att alla få plats att stekas klart i stekpannan). Servera med knaperstekt bacon.

(Receptet är beräknat för 4 personer. Jag gissar på att det räcker till fler än så och då är vi ändå bra på att äta)

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen