Annorlunda potatisbullar

den 15 oktober 2008, kl 08:13

Jag är väldigt bra på att plocka på mig receptblad i mataffären. Väl hemma hamnar recepten ofta i en hög (som blivit en rejäl trave redan för länge sen). Ibland händer det att högen bläddras igenom i jakt på inspiration, som igår kväll då vi lagade annorlunda potatisbullar från ett recept som fått följa med hem från Ica förra veckan. Potatisbullarna blev goda, inte minst tack vare solroskärnorna som ger ett välkommet tuggmotstånd.

Annorlunda potatisbullar
1 kg potatis
100 g (ungefär 3 st) morötter)
300 g (½-1 st) zucchini
1 dl mjölk
2 msk margarin
2 ägg
2 dl ströbröd
2-3 dl solrosfrön
olja
salt, peppar

Skala och koka potatisen. Riv morötterna fint och zucchinin grovt, krama vätskan ur zucchinin. Mosa den kokta potatisen och blanda med mjölk och margarin. Blanda ägg, morötter, zucchini och ströbröd med potatismoset. Smaka av med ungefär 2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma små bullar med händerna (doppa händerna i vatten!), platta ut potatisbullarna och vänd i rikligt med solrosfrön. Steks i lite olja på medelvärde. Potatisbullarna ska bli gyllenbruna med bränns ganska lätt så håll lite koll! (Mina åkte in i ugnen när det fått fin färg på bägge sidor för att alla få plats att stekas klart i stekpannan). Servera med knaperstekt bacon.

(Receptet är beräknat för 4 personer. Jag gissar på att det räcker till fler än så och då är vi ändå bra på att äta)

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Annorlunda potatisbullar”

  1. Nässelblom & choklad kl 10:42, den 15 oktober 2008

    De verkar goda, lite tuggigare och matigare än vanligt. Det ska jag komma ihåg. Du undrade om jag fryser in kikärtorna när jag gör storkok. Ja, det gör jag. Det går väldigt bra att frysa in i lagom stora portionspåsar. De passar inte så bra i sallader eftersom de blir lite annorlunda i konsistensen, men de passar bra till grytor och röror.

  2. tina kl 11:38, den 15 oktober 2008

    Ja just ja, kikärtorna! Tack! :)

  3. Hanna kl 18:08, den 15 oktober 2008

    Dom där potatisbullarna låter jättespännande! Måste testas!

  4. Filibabba kl 22:36, den 15 oktober 2008

    ser spännande o gott ut! =)

  5. natz kl 12:05, den 16 oktober 2008

    gott! jag stekte faktiskt precis potatis/morotsplättar till lunch. synd att jag inte tittade in här först, låter väldigt gott med solroskärnorna :)

  6. mollya kl 13:48, den 16 oktober 2008

    Det låter som ett spännande recept, lite mer matigt. Kan vara värt att testa! Känne för övrigt igen det där med alla receptbladen, he he… Men jag brukar ta ett ryck ibland o gå igenom dem. De som verkar roliga klipps ut o klistras in i min receptbok, resten får dra.

    Nu ska jag gå o göra ”dina” äppelplättar som jag blev kär i för några veckor sen :)

  7. Lumumma/Josse kl 18:06, den 16 oktober 2008

    Hm, jo, det kan vara lite lätt att tappa bort mig ibland. Bra att du hittade mig igen! KRAM! PS. Skicka gärna hit några potatisbullar – jag är vrålhungrig. :P

  8. KarinW kl 22:56, den 16 oktober 2008

    Oj vad gott med solroskärnor, de där vill jag smaka!

  9. frida kl 08:03, den 17 oktober 2008

    Låter mumsigt! Får kanske ta plats på nästa veckas meny!

  10. tina kl 16:30, den 17 oktober 2008

    Oj, det verkar vara många här som kommer äta potatisbullar ganska snart (och jag med föresten, det känns som hela frysen är full av potatisbullar…)!

  11. Kroppkakor med bacon och kantareller | pickipicki kl 10:19, den 19 oktober 2008

    [...] inget att jämföra med eftersom jag överhuvudtaget aldrig ätit kroppkakor förut, men att kalla potatisbullarna vi åt förra veckan för annorlunda potatisbullar känns plötsligt som en [...]

  12. åse kl 10:56, den 5 november 2009

    Mums vad de ser goda ut! Ska absolut prova!!

  13. Isflingan kl 19:54, den 16 november 2014

    Tänk att jag inte ätit potatisbullar sen skoltiden. O dessa slår ju skolmatsalens potatisbullar med hästlängder :) Men blev lite trist m bara dessa då jag skippar baconet. Så imorrn e d jag som går och köper gravlax att ha till :)

  14. tina kl 19:27, den 23 november 2014

    Isflingan: Du är ett geni!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen