Granpynt, tacos och frozen cheesecake
I slutet på förra veckan var jag bjuden på granpyntarmiddag hemma hos Emilia och Mathias. Så himla trevligt. Tacos äter jag alldeles för sällan och de få gånger det blir av, så tänker jag varje gång att det här borde ätas oftare. Så även denna gång. Då ska jag komma ihåg att värma nachoschipsen i ugnen (med riven ost över), det var något nytt för mig. Inte heller ska jag glömma guacamole, som är farligt gott. Appropå farligt gott så åt vi (almost) frozen cheesecake till efterrätt. Som alltid i någon annans kök försöker jag memorera receptet, så om jag inte minns fel blev kakan till så här:
Frozen cheesecake
2 dl socker*
3 st ägg
200 g philadelphia
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
10 st digestivekex
Vispa socker och äggulor fluffigt. Rör ner färskost och vaniljsocker. Vispa grädden och rör ner i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner även detta. Mortla divestivekexen och bred ut det mesta i botten av en rund form med avtagbara kanter. Häll över cheesecakesmeten och pynta med resten av kexsmulorna. Ställ kakan i frysen i (helst) 8 timmar. Låt kakan stå en stund i rumsteperatur innan servering.
*) Halvvägs in i kakbaket kom E slutligen över receptet hon egentligen brukar använda. I det snarlika receptet var sockermängden 0,5 dl, så vill man minska lite på sockret kan göra det.
Ett lass god mat
Ett stycke tjusigt pynt
En bit maffig kaka
3 kommentarer till “Granpynt, tacos och frozen cheesecake”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Härligt med tacos. Jultacos. Och den frysta cheesecaken … hm, kanske vore nåt på nyår ist för kolapaj?
Vad hände med vit chokladmousse?
[...] bestämde oss för att göra tradition av förra årets granpyntarkväll. Årets upplaga bjöd på trevligt Stockholmsbesök, en strålande vacker julgran och så [...]