Smulpaj med röda vinbär och vaniljglass
den 16 januari 2009, kl 22:23
Jag hade finbesök i veckan. Av hon som ohämmat älskar röda vinbär. För att fira att hon var här gjorde vi smulpaj med just röda vinbär. Det har jag aldrig ätit förut, men kommer garanterat att äta igen.
Smulpaj med röda vinbär
Häll frysta röda vinbär i en lite ugnsform. Blanda havregryn, vetemjöl, smör och socker till valfritt söta smulor. Strö smulorna över bären. Grädda i 225 grader tills smultäcket får lite färg. Serveras med vaniljglass (ett måste).
Klara
Färdiga
Gå
14 kommentarer till “Smulpaj med röda vinbär och vaniljglass”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mmm, gott. Tror bestämt jag ätit smulpaj på röda vinbär. En perfekt blandning av syrligt och sött. Dina (?) röda naglar passar bra till vinbären. ;)
Jag sitter med en bärbar minidator på ett lekland (Busfabriken) och vaktar barn. Vrålhungrig köpte jag nyss en dubbelmacka i fiket. Jag orkade inte fråga vad som dolde sig under locket. Det visade sig vara brieost och två vitlöksosande skivor salami. En sån macka har jag inte ätit på länge. Chockartat med gott. ;)
Det är inte mina naglar, men faktiskt Minas. Haha, den du! :) Brieost och salami låter gott, hoppas att du har kul på lekfabriken!
Tack för supergod pizza i går kväll!
Åh gud vad gott! Men vart fick du tag på frysta vinbär?
Vill absolut testa den här pajen jag med, paj-galen som jag är! :-)
Vad gott med syrliga vinbär, har bara gjort på svarta vinbär själv. Röda passar bra i marängtårtor också tycker jag.Fina bilder som vanligt Tina!
Vinbären plockade och frös vi i somras. Men det borde väl finnas vinbär i frysdisken? Eller? :S
Vad roligt att du skriver om just marängtårta. Kompisen som gillar röda vinbär så mycket, gör marängtårta med röda vinbär på sin födelsedag, år efter år. Supergott!
Smulpaj är löjligt gott och så himla enkelt! Just nu är jag i en kokos-period så brukar köra ner kokos och hasselnötter i smuldegen. SÅ gott! Vilken fin tröja Mina har på sig! :)
Kokos låter otäckt. Jag har lärt mig äta lakrits på sistone, men kokos lär dröja ett tag till. :)
Det finns ingen som klär så fint i prickar som Mina.
Du har en oerhört vacker blogg! :)
Tack så mycket! Och tack detsamma föresten! Kikade in hos dig en snabb sväng igår, fotografier att avundas. Kommer garanterat tillbaka!
Hej!
Pajen låter supergod och just nu har jag fri tillgång till vinbär. Undrar bara hur mycket va ingredienserna tar du? Havregryn, vetemjöl, smör och socker…
Hej Mariam! Det är förargligt men jag måttar sällan smulpajen. Senast vi gjorde paj med smulor så var det efter de här måtten: http://www.pickipicki.se/2011/07/bakom-kulisserna-2/ Dock utan havregryn, men det är ju bara att blanda i efter behag. Receptet är för en botten också, så vill du inte ha botten så skulle jag halvera det. Fri tillgång till vinbär låter fint! Har du sett att det finns fler vinbärstips här på picki:
Svartvinbärsgelé (en kul gå-bort-present): http://www.pickipicki.se/2008/08/svartvinbarsgele/
Rödvinbärsmuffins: http://www.pickipicki.se/2010/08/rodvinbarsmuffins-ar-skordefest/
[...] – Från Bara en kaka till kommer en magisk Dulce de leche-pannacotta – Testa PickiPickis Smulpaj med röda vinbär och vaniljglass och toppa den med kolasås – Made By Mary har en Äppel- och vaniljtrifle som kan få den mest [...]
[...] ”pickipicki” såg jag flera recept på röda vinbär. Ett utav dem var den här goda smulpajen. Köpte den här tuffa skjortan till min pojke från Lindex. Vad tycker ni om jeansskjortans [...]