Karins kyckling med blåmögelost och pasta
När jag tappat matinspirationen förra veckan kom Karin förbi och svängde ihop en middag. Det blev så gott att jag kvällen därpå lagade samma rätt ur minnet. Här är receptet, till framtida kvällar när inspirationen tryter och jag har glömt hur hon gjorde när hon trollade fram en finfin kycklingrätt i ett nafs.
Kyckling med blåmögelost
Strimla två kycklingfiléer och stek i lite olja, salta och peppar. Tillsätt gul lök skuren i båtar och låt löken steka med tills den blir mjuk. Tillsätt broccoli i små buketter, morotsnudlar (hyvlade med osthyveln) och fräs lite till. Häll över en burk creme fraiche eller ett paket matlagningsgrädde. Smaka av med salt, peppar, en pressad vitlöksklyfta och en halv tesked sambal oelek. Smula ner blåmögelost i såsen och vänd ner färsk spenat. Servera med pasta.
13 kommentarer till “Karins kyckling med blåmögelost och pasta”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mmm ser gott ut. Jag rekommenderade din blogg till http://www.varjedag.nu förresten om du inte redan hade gjort det själv. ;-)
Mmm, låter ju jättegott. Satt och funderade på vad jag skulle göra med min mögelost som ligger i kylen. Men då kan man ju lägga till den på nästa veckas matlista!
Gott, gott! Jag älskar mögelost och detta ska jag absolut prova.
/Ingela
Alltid lika gott med pasta tycker jag. Och igår kväll gjorde jag kycklingsallad med blåmögelostdressing minsann.
Jag behöver din hjälp – ang kaksorten macaroner! Kolla mitt senaste inlägg i bloggen bland fotona som det finns länk till. :)
jag är inget stor fan av mögelost men nu tror jag faktiskt att jag måste ta och testa. Detta såg riktigt gott ut.
Sofia: Jag hade faktiskt inte hört talas om den sidan tidigare, men nu har jag tittat in där. Det verkar vara en bra sida, så tack för att du rekommenderade pickipicki, och för att du tipsade mig om sidan! :-D
Lisa: Vi brukar inte ha mögelost i kylskåpet så ofta. De gånger vi har det så hamnar den oftast i pastasås eller på pizza.
Ingela: Jamen gör det vetja! :-)
Josefina: Kycklingsallad med blåmögelostdressing låter inte helt fel. Ledsen för att jag inte kan hjälpa dig i makaronfrågan, men det var ett snyggt foto!
Helena: Gott var det alla gånger, prova om du törs.
[...] Karins kyckling med blåmögelost Tis Varm pastasallad Ons Palak paneer på svenska (indisk spenatgryta med fetaost) Tor [...]
En stor favorit!
Men jag skippar grönsakerna, förutom löken och fräser även på solo vitlök.
Blandar istället i osten och creme fraichen i pastan direkt när den är klar.
Tommi: Gött!
Hmmm… Älskar pasta, kyckling, (grönmögel)ost och alla sorters grönisar… så…, mycket bättre än såhär kan det knappast bli!
Janne: :-)
Fredagspasta it is :) så skönt när maten går fort o ändå blir mycket god så att man sen kan ta fredagsledigt.
Isflingan: Oj, nu är du långt bak i arkivet igen!