Karins kyckling med blåmögelost och pasta

den 1 september 2009, kl 08:51

picki_img_6956

När jag tappat matinspirationen förra veckan kom Karin förbi och svängde ihop en middag. Det blev så gott att jag kvällen därpå lagade samma rätt ur minnet. Här är receptet, till framtida kvällar när inspirationen tryter och jag har glömt hur hon gjorde när hon trollade fram en finfin kycklingrätt i ett nafs.

Kyckling med blåmögelost
Strimla två kycklingfiléer och stek i lite olja, salta och peppar. Tillsätt gul lök skuren i båtar och låt löken steka med tills den blir mjuk. Tillsätt broccoli i små buketter, morotsnudlar (hyvlade med osthyveln) och fräs lite till. Häll över en burk creme fraiche eller ett paket matlagningsgrädde. Smaka av med salt, peppar, en pressad vitlöksklyfta och en halv tesked sambal oelek. Smula ner blåmögelost i såsen och vänd ner färsk spenat. Servera med pasta.

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Karins kyckling med blåmögelost och pasta”

  1. Sofia kl 09:16, den 1 september 2009

    Mmm ser gott ut. Jag rekommenderade din blogg till http://www.varjedag.nu förresten om du inte redan hade gjort det själv. ;-)

  2. Lisa kl 09:29, den 1 september 2009

    Mmm, låter ju jättegott. Satt och funderade på vad jag skulle göra med min mögelost som ligger i kylen. Men då kan man ju lägga till den på nästa veckas matlista!

  3. Pinglan kl 11:30, den 1 september 2009

    Gott, gott! Jag älskar mögelost och detta ska jag absolut prova.
    /Ingela

  4. Josefina kl 09:52, den 2 september 2009

    Alltid lika gott med pasta tycker jag. Och igår kväll gjorde jag kycklingsallad med blåmögelostdressing minsann.

    Jag behöver din hjälp – ang kaksorten macaroner! Kolla mitt senaste inlägg i bloggen bland fotona som det finns länk till. :)

  5. Helena Ljunggren kl 10:17, den 2 september 2009

    jag är inget stor fan av mögelost men nu tror jag faktiskt att jag måste ta och testa. Detta såg riktigt gott ut.

  6. tina kl 10:55, den 2 september 2009

    Sofia: Jag hade faktiskt inte hört talas om den sidan tidigare, men nu har jag tittat in där. Det verkar vara en bra sida, så tack för att du rekommenderade pickipicki, och för att du tipsade mig om sidan! :-D

    Lisa: Vi brukar inte ha mögelost i kylskåpet så ofta. De gånger vi har det så hamnar den oftast i pastasås eller på pizza.

    Ingela: Jamen gör det vetja! :-)

    Josefina: Kycklingsallad med blåmögelostdressing låter inte helt fel. Ledsen för att jag inte kan hjälpa dig i makaronfrågan, men det var ett snyggt foto!

    Helena: Gott var det alla gånger, prova om du törs.

  7. Här kommer nästa veckas matsedel at pickipicki kl 09:50, den 11 april 2010

    [...] Karins kyckling med blåmögelost Tis Varm pastasallad Ons Palak paneer på svenska (indisk spenatgryta med fetaost) Tor [...]

  8. tommi kl 23:05, den 31 maj 2011

    En stor favorit!
    Men jag skippar grönsakerna, förutom löken och fräser även på solo vitlök.
    Blandar istället i osten och creme fraichen i pastan direkt när den är klar.

  9. tina kl 08:40, den 5 juni 2011

    Tommi: Gött!

  10. Janne kl 05:15, den 30 mars 2014

    Hmmm… Älskar pasta, kyckling, (grönmögel)ost och alla sorters grönisar… så…, mycket bättre än såhär kan det knappast bli!

  11. tina kl 09:48, den 1 april 2014

    Janne: :-)

  12. Isflingan kl 20:39, den 17 oktober 2014

    Fredagspasta it is :) så skönt när maten går fort o ändå blir mycket god så att man sen kan ta fredagsledigt.

  13. tina kl 18:47, den 27 oktober 2014

    Isflingan: Oj, nu är du långt bak i arkivet igen!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen