Himmel och pannkaka!
Det är många som gärna tror att jag är särskilt bra på matlagning, bara för att jag gillar det här med att blogga om mat. Det är dock inte riktigt så enkelt, det händer till och med att jag fnissar åt vad folk skulle säga om de kunde titta in i det röda köket bakom kulisserna ibland. Däremot har jag en talang där jag klår alla andra med hästlängder. För det finns inget jag är så bra på i köket och som är så roligt som det här med att leka med maten. Jag tror bestämt att jag har sagt det förr. Min poäng är i vilket fall att kasta pannkakor i luften kan liva upp vilken tisdag som helst och att pannkakorna sen kan hamna lite var som helst gör inte saken sämre, tro mig.
Fullkornspannkaka med lingon
3 dl kärnvetemjöl med fullkorn
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smält smör
en nypa salt
frysta lingon
Vispa äggen tillsammans med mjöl och mjölk, tillsätt smör och salt. Låt pannkakssmeten stå kallt en stund. Häll upp smet i stekpannan och strö över några lingon innan pannkakan vänds. Serveras förslagsvis med finhackade svenska äpplen och lite kanel.
Andra pannkaksfavoriter
Fiberpannkakor med havregryn
Kalasgoda äppelplättar
Gotländsk saffranspannkaka