En hög kesoplättar till lunch kanske?
Vad sägs om en hög kesoplättar till lunch, varvat med stekta grönsaker och pyntat med fetaost och lingon? Eller några plättar istället för pannkaka efter torsdagssoppan? Alternativt mellis eller brunch? Kanske något att packa ner bland matsäcken i utflyktskorgen? Eller så äter ni helt enkelt plättarna precis hur ni vill. Men att inte äta några plättar alls är inget utav alternativen, är det uppfattat?
Kesoplättar
300-400 g keso
3 ägg
4 msk fullkornsmjöl
1-2 finrivna morötter
en nypa salt
lite svartpeppar
Rör ihop alla ingredienser till plättsmeten och stek små plättar på medelvärme i lite olja. Serveras förslagsvis i en plätthög, där plättar varvas med paprika och zucchiniskivor som stekts ett par minuter på varje sida. Pynta med smulad fetaost, lingon och kanske knaperstekt bacon till den som vill.
Plättsmeten räcker till 10-12 plättar.
Liknande recept
Äppelplättar
Zucchiniplättar