Bulgursallad med tonfisk och stekt halloumi

den 17 februari 2010, kl 08:08

Det blir lite som en déjà vu varje gång jag ger mat omdömen som ”vardagsmat när den är som allra bäst” och ”det går fort att laga och är gott att äta”. Men, det går inte att komma ifrån att en hel del middagar verkligen hamnar i det facket, dvs snabblagad och god vardagsmat. Och tur är väl det då de flesta kvällar i veckan faktiskt är vardagar med ont om matlagningstid.

Bulgursallad med tonfisk och halloumi
Koka 4 portioner bulgur i grönsaksbuljong enligt anvisningar på paketet. Stek centimetertjocka skivor halloumi på medelvärme, ett par minuter på varje sida eller tills de får fin färg. Låt vatten eller olja rinna av från en burk tonfisk, smaka av med chilikrydda. Servera bulguren med tonfisk, halloumi, tunt skivade rödlöksbåtar, ruccola (eller annan sallad), hackat äpple och rejält med färsk bladpersilja.

Receptet är för 4 portioner.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Bulgursallad med tonfisk och stekt halloumi”

  1. Mat för Fyraihuset kl 09:11, den 17 februari 2010

    Åh va gott det låter. Detta måste jag testa, halloumi och tonfisk är mina stora favoriter.

    /Nina

  2. Karin kl 10:08, den 17 februari 2010

    Bulgursallad är riktigt gott och kan ju varieras in i det oändliga! Den här sorten låter riktigt god! :-)

  3. Maria kl 12:48, den 17 februari 2010

    Underbart, dessa goda vardagsrecept är oslagbara under veckorna!

    Jag undrar vad som har hänt med din chokladkalender från 2008, kommer inte åt den från dina länkar? Hade tänkt baka chokladtårtan med hallonmousse från sista luckan (den 24) i den kalendern, men hittar inte receptet…Har försökt söka på nätet men hittar inte nåt recept som är lika bra som jag minns ditt!

    Tack på förhand!

  4. tina kl 13:34, den 17 februari 2010

    Nina: Mina med! :-)

    Karin: Det är det bästa med alla salladsvarianter, att det alltid blir något oavsett avd man har hemma.

    Maria: Tusen tack för att du uppmärksammade att chokladkalendern fått fötter, jag hade inte märkt det själv. Nu är den på plats igen!

  5. Maria kl 22:22, den 17 februari 2010

    Åh, tack – där var kalendern tillbaka på plats igen! Härligt, nu skall det bakas. Skall fira min sambo och hans kollegor som haft stora framgångar i jobbet, och vad kan vara bättre än den här tårtan!

  6. tina kl 22:37, den 17 februari 2010

    Maria: Härligt! Hälsa och gratta vetja, hoppas tårtan blir god!

  7. Magnus på Matlyckan (Fålhagen) kl 23:36, den 21 februari 2010

    Vilken trevlig och enkel kombination. Älskar halloumi men tycker det är svårt att hitta recept där det passar in.

  8. tina kl 19:37, den 22 februari 2010

    Magnus: Halloumi är som allra godast nygrillad på sommaren i en fräsch sallad med nektariner;
    http://www.pickipicki.se/2009/07/sommarlovsrapport-3e-juli-2009/
    Men det är ett tag kvar tills dess. Det här är dock gott i väntan på varmare tider!

  9. Carls matsedel vecka 12 at pickipicki kl 13:17, den 21 mars 2010

    [...] Mån Broccolipaj Tis Italiensk linssoppa Ons Bulgursallad med tonfisk och halloumi Tor Curry Afghanistan Fre Gratinerad squash Lör Fantastisk fiskpaj Sön Kyckling med parmaskinka [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen