Inbakade rotfrukter med chèvreost och timjan

den 25 februari 2010, kl 09:14

Det här åt vi hemma hos grannen häromkvällen. Jag som alltid har haft lite fobi både för smördegsinbakad mat och för chèvreost fick ge mig och konstatera att just det här var riktigt gott. Jag föreställer mig att man kan servera rullarna lite som man vill, som dom är tillsammans med en rejäl sallad eller kanske som tillbehör till fågel, fisk eller mittimellan.

Inbakade rotfrukter
med chèvreost och timjan
smördeg (fryst köperulle eller egen)
ett gäng rotfrukter (kålrot, morot, potatis, sötpotatis)
en bit chèvreost
färsk timjan
salt och peppar

Dela rotfrukter i tärningsstora bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka (men med lite tuggmotstånd). Låt rotfrukterna svalna. Kavla ut smördeg till en stor rektangel (ungefär 40*30 cm), fyll med ett lager rotfrukter och toppa med smulad chèvreost och färsk timjan. Salta och peppra. Rulla ihop till en rulle och nyp ihop ändarna. Grädda i 200 grader i ungefär 15 minuter eller tills rullen får fing färg.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen