Inbakade rotfrukter med chèvreost och timjan

den 25 februari 2010, kl 09:14

Det här åt vi hemma hos grannen häromkvällen. Jag som alltid har haft lite fobi både för smördegsinbakad mat och för chèvreost fick ge mig och konstatera att just det här var riktigt gott. Jag föreställer mig att man kan servera rullarna lite som man vill, som dom är tillsammans med en rejäl sallad eller kanske som tillbehör till fågel, fisk eller mittimellan.

Inbakade rotfrukter
med chèvreost och timjan
smördeg (fryst köperulle eller egen)
ett gäng rotfrukter (kålrot, morot, potatis, sötpotatis)
en bit chèvreost
färsk timjan
salt och peppar

Dela rotfrukter i tärningsstora bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka (men med lite tuggmotstånd). Låt rotfrukterna svalna. Kavla ut smördeg till en stor rektangel (ungefär 40*30 cm), fyll med ett lager rotfrukter och toppa med smulad chèvreost och färsk timjan. Salta och peppra. Rulla ihop till en rulle och nyp ihop ändarna. Grädda i 200 grader i ungefär 15 minuter eller tills rullen får fing färg.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Inbakade rotfrukter med chèvreost och timjan”

  1. Erika kl 11:16, den 25 februari 2010

    Perfekt! Jag behövde information och inspiration om hur man kan laga rotfrukter på olika sätt. För det mesta gör jag ugnsstekta/grillade och känner mig lite trött på det sen en tid tillbaka. Tack för det!

  2. Susanne kl 12:08, den 25 februari 2010

    Det där lät sjukt gott! Jag måste testa det :D

  3. Robin kl 14:09, den 25 februari 2010

    Jag håller med Erika, ugnsstekta rotsaker börjar bli lite tjatigt, men verkar som en bra idé :) Ska försöka få in den på veckomatsedeln här hemma.

  4. charlotta kl 15:41, den 25 februari 2010

    allt smördegsinbakat har lite av ett åttiotalskimmer över sig… men hey, åttiotalet var ju inte så dåligt! kul idé i alla fall – ska provas!

  5. tina kl 09:12, den 26 februari 2010

    Erika: Variation är aldrig fel. Här är fler rotfruktstips;
    Rotfruktssoppa:
    http://www.pickipicki.se/2009/11/oj-nu-lekte-vi-visst-med-maten-igen/
    Rotfruktspaj:
    http://www.pickipicki.se/2009/10/ropen-skalla-mer-rotfrukter-at-alla/

    Susanne: Ja gör det vetja!

    Robin: Åh, det kanske är dags för en ny Robin-vecka på picki förresten?

    Charlotta: :-P

  6. Mikaela kl 10:36, den 26 februari 2010

    Gud så vacker mat, mer än så behöver man inte för att bli lycklig! :)

  7. Charlotte kl 19:07, den 27 februari 2010

    Det ser mycket gott ut! Dina bilder är verkligen jättefina, antar att du har en grym kamera :)

  8. tina kl 00:34, den 28 februari 2010

    Mikaela: Så sant som det var sagt!

    Charlotte: Det beror på hur man ser det. Det finns en kalasbra kamera i det här hushållet, men den är inte min. ;-)

  9. Robin kl 15:34, den 28 februari 2010

    Tina: Ja, det skulle kunna ordnas :) Måste bara bli frisk först.

  10. tina kl 21:39, den 28 februari 2010

    Krya på dig Robin!

  11. mollya kl 22:40, den 28 februari 2010

    Här är en till som föll direkt för receptet. Ugnsbakade rotfrukter är ju underbart gott, men det blir som sagt lite tjatigt ibland… Testade i helgen tillsammans med det här: http://www.recept.nu/1.305231/jonas_dahlbom/varmratter/fisk_skaldjur/halstrad_lax_med_rostade_gronsaker_i_ingefarsgradde
    UNDERBART!!!! Och så himlans lätt :)

    Helgens snilleblixt var INTE att lägga de varma rotfrukterna direkt på smördegen, det blev liksom lite degigt då när smördegen smälte. he he… Men man lär så länge man lever! TACK för inspirationen (som vanligt!).

  12. tina kl 20:30, den 1 mars 2010

    Mollya: Tusen tack för laxtips! Bra laxtips kan man aldrig få för många av. Bra synpunkt med varma rotfrukter vs smördeg, våra hann nog svalna mellan. Lägger till det i receptet så gör du någon annan glad. Fint! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen