Inbakade rotfrukter med chèvreost och timjan
Det här åt vi hemma hos grannen häromkvällen. Jag som alltid har haft lite fobi både för smördegsinbakad mat och för chèvreost fick ge mig och konstatera att just det här var riktigt gott. Jag föreställer mig att man kan servera rullarna lite som man vill, som dom är tillsammans med en rejäl sallad eller kanske som tillbehör till fågel, fisk eller mittimellan.
Inbakade rotfrukter
med chèvreost och timjan
smördeg (fryst köperulle eller egen)
ett gäng rotfrukter (kålrot, morot, potatis, sötpotatis)
en bit chèvreost
färsk timjan
salt och peppar
Dela rotfrukter i tärningsstora bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka (men med lite tuggmotstånd). Låt rotfrukterna svalna. Kavla ut smördeg till en stor rektangel (ungefär 40*30 cm), fyll med ett lager rotfrukter och toppa med smulad chèvreost och färsk timjan. Salta och peppra. Rulla ihop till en rulle och nyp ihop ändarna. Grädda i 200 grader i ungefär 15 minuter eller tills rullen får fing färg.
Publicerad i billig mat, chèvreost, getost, rotfrukter, vegetariskt | Kommentarer (12) Skriv ut inlägg12 kommentarer till “Inbakade rotfrukter med chèvreost och timjan”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Perfekt! Jag behövde information och inspiration om hur man kan laga rotfrukter på olika sätt. För det mesta gör jag ugnsstekta/grillade och känner mig lite trött på det sen en tid tillbaka. Tack för det!
Det där lät sjukt gott! Jag måste testa det :D
Jag håller med Erika, ugnsstekta rotsaker börjar bli lite tjatigt, men verkar som en bra idé :) Ska försöka få in den på veckomatsedeln här hemma.
allt smördegsinbakat har lite av ett åttiotalskimmer över sig… men hey, åttiotalet var ju inte så dåligt! kul idé i alla fall – ska provas!
Erika: Variation är aldrig fel. Här är fler rotfruktstips;
Rotfruktssoppa:
http://www.pickipicki.se/2009/11/oj-nu-lekte-vi-visst-med-maten-igen/
Rotfruktspaj:
http://www.pickipicki.se/2009/10/ropen-skalla-mer-rotfrukter-at-alla/
Susanne: Ja gör det vetja!
Robin: Åh, det kanske är dags för en ny Robin-vecka på picki förresten?
Charlotta: :-P
Gud så vacker mat, mer än så behöver man inte för att bli lycklig! :)
Det ser mycket gott ut! Dina bilder är verkligen jättefina, antar att du har en grym kamera :)
Mikaela: Så sant som det var sagt!
Charlotte: Det beror på hur man ser det. Det finns en kalasbra kamera i det här hushållet, men den är inte min. ;-)
Tina: Ja, det skulle kunna ordnas :) Måste bara bli frisk först.
Krya på dig Robin!
Här är en till som föll direkt för receptet. Ugnsbakade rotfrukter är ju underbart gott, men det blir som sagt lite tjatigt ibland… Testade i helgen tillsammans med det här: http://www.recept.nu/1.305231/jonas_dahlbom/varmratter/fisk_skaldjur/halstrad_lax_med_rostade_gronsaker_i_ingefarsgradde
UNDERBART!!!! Och så himlans lätt :)
Helgens snilleblixt var INTE att lägga de varma rotfrukterna direkt på smördegen, det blev liksom lite degigt då när smördegen smälte. he he… Men man lär så länge man lever! TACK för inspirationen (som vanligt!).
Mollya: Tusen tack för laxtips! Bra laxtips kan man aldrig få för många av. Bra synpunkt med varma rotfrukter vs smördeg, våra hann nog svalna mellan. Lägger till det i receptet så gör du någon annan glad. Fint! :-)