Hjälp, jag har en renbog i kylskåpet!

den 28 februari 2010, kl 17:07

För ett tag sedan kom Carl hem från norr med enrisrökt renbog i bagaget. Till det röda köket där det bor en vegetarian och en ofrivillig nästan-vegetarian, bör kanske tilläggas. Så hjälp mig! Hur äter man rökt renbog? Och till vad? Den står på menyn på söndag om en vecka, så ni har flera dagar på er att styra upp något bra av det här!

Veckomatsedel
Mån Skördepasta
Tis Fiskgratäng med rotfruktskross
Ons Tacopaj
Tor Rödbets- och linsbiffar med kryddstark bulgur
Fre Doris 8-årskalas (pannkakstårta kanske?)
Lör Fiskwallenbergare med blomkålspuré
Sön Enrisrökt renbog

Skriv ut inlägg

Helgfrukost är en hög amerikanska pannkakor

den , kl 01:10

Skillnaden mellan vardags- och helgfrukost hemma hos oss är milsvid. Frukostrutinerna på vardagar är effektiviserade in i det minsta. Allt som kan, plockas fram kvällen innan och väntar på köksbänken. Frukosten är många gånger uppäten innan jag ens förstått att jag har vaknat. På helgerna däremot, då vaknar vi först och äter sen. Har man dessutom tur så kan det hända att man bjuds på en hög amerikanska pannkakor till frukost. Det är helglycka. Med andra ord inte riktigt samma känsla som på väg till tåget en måndagsmorgon.

Amerikanska pannkakor

knappt 5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör

Blanda mjölk, ägg och smält (och avsvalnat) smör i en bunke. Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa därefter ner mjölblandningen i mjölk-ägg-och-smör-blandningen. Stek små pannkakor på medelvärme, ung en 0,5 dl smet per pannkaka. Färdigstekta pannkakor kan hållas varma i ugnen (max 75 grader). Servera pannkakorna med lönnsirap och/eller blåbär.

Receptet är från pannkakssidan pannkakor.se.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen