Och så är jag ju ödmjuk också!
Om vi ska prata om det här med att skryta. Något jag är fenomenalt bra på är att laga mat utifrån vad som finns närmast i kylskåp och skafferi, oftast blir det gott och alltid blir det något. Fotografera maten gör vi alltid, utan undantag, man kan med andra ord konstatera att vi är bra på att komma ihåg just detta. Sen kommer vi till det jag är allra, allra bäst på, det vill säga att spara fotot i arkivet på picki och i samma ögonblick glömma bort vad det egentligen var för ingredienser i den där maträtten. Då är det tur att jag även är bra på att hitta på, fabulera, fantisera och låtsas om att jag vet hur jag gjorde. Men, strunt i det vetja, här är receptet på den goda pastarätten vi åt häromveckan.
Pasta med kronärtskockshjärtan
Koka spagetti eller liknanade för tre portioner. Stek under tiden gul lök delad i båtar, skivad fänkål, paprika och lite röd chili i rapsolja. Rör ner färdigkokt pasta, kronärtskockshjärtan och ruccola. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime. Servera pastarätten som den är, eller tillsammans med grillad kyckling.
Räcker till 2 portioner och en matlåda.
Publicerad i kronärtskocka, pasta, ruccola | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Och så är jag ju ödmjuk också!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
haha :-) Du är rolig. Kronärtskockor är underskattade tycker jag.
/Nina
Mmmm, kronärtskockshjärtan är ju så goda!
Nina: Inte minst jag har underskattat kronärtskockor tills nyligen. Men det är gott!
Martina: Japp!
Underbara recept. Länkade till dig igår, både i ett inlägg och i min läsa-blogglista, hoppas det är ok.
Du är så rolig, det här receptet har inga mängdangivelser alls förutom pastan då, men det räcker till 2 personer + matlåda, perfekt! Det passar mig utmärkt, jag är ändå så dålig på att väga & mäta. God mat och underhållning i ett, jag gillar! :)
Klart att det är okej Anna! Kul att du gillar picki, då ses vi här igen! :-)